0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sedum dak met zonnepanelen

  Sedum dak met zonnepanelen

  Verduurzaam je woning met sedum en zonnepanelen

  Wanneer je je woning wilt verduurzamen, is er geen betere plek om te beginnen dan bij je dak. De keuze om dit deel van je huis te transformeren, kan niet alleen de waarde van je woning aanzienlijk verhogen, maar ook een bijdrage leveren aan een gezondere planeet. Bij Simply Sedum zijn we trots op ons aanbod van hoogwaardige sedumdaken en de samenwerking met onze partner in zonnepanelen, samen werken we samen om verduurzaming gemakkelijk en toegankelijk te maken.

   

  De kracht van verduurzaming

  In de moderne wereld is verduurzaming een cruciaal aspect geworden van elk duurzaam ontwerp. Het betekent het nemen van stappen om de impact op het milieu te verminderen en een bijdrage te leveren aan een gezondere, schonere toekomst.  Je kunt kiezen voor sedum of zonnepanelen, maar ook een combinatie hiervan. Simply Sedum biedt in samenwerking met een zonnepanelen partner jou de mogelijkheid om te komen tot een complete groene oplossing aangepast naar jouw wensen.

   

  Zonnepanelen en sedum: een krachtige combinatie

  Het plaatsen van zonnepanelen op een sedumdak is een innovatieve, duurzame methode die tal van voordelen biedt. De sedumplanten zorgen voor een koeler dakoppervlak, wat de efficiëntie van de zonnepanelen verhoogt, waardoor je meer energie kunt opwekken. Bovendien draagt de combinatie bij aan een aantrekkelijke groene esthetiek, terwijl je tegelijkertijd werkt aan een duurzamere toekomst.

   

  Belang van zonnepanelen

  Zonnepanelen bieden tal van voordelen. Ze wekken duurzame energie op, wat helpt om de kosten van je energierekening te verlagen. Door gebruik te maken van zonne-energie, draag je bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en wordt je minder afhankelijk van traditionele energieleveranciers. Bovendien kunnen zonnepanelen de waarde van je woning aanzienlijk verhogen.

   

  Voordelen: combineren van zonnepanelen en sedum

  Het combineren van zonnepanelen met een sedumdak biedt een reeks indrukwekkende voordelen. Hier volgt een overzicht:

  • Verhoogdeenergieopwekking: De verkoelende werking van sedum kan de efficiëntie van zonnepanelen aanzienlijk verhogen. Dit betekent dat ze in staat zijn om 5% tot 15% meer energie te genereren dan zonnepanelen op een traditioneel dak.
  • Kostenbesparing: De verhoogde energieopwekking vertaalt zich in meer opgewekte stroom die je kunt gebruiken voor je huishouden, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en dus bespaart op je energierekening.
  • Betere biodiversiteit: Sedumdaken zijn ideaal voor het bevorderen van de biodiversiteit. Ze trekken een verscheidenheid aan insecten en vogels aan, wat helpt bij de lokale ecologie.
  • Verlaging CO2-uitstoot: Zowel sedumdaken als zonnepanelen helpen bij het verlagen van de CO2-uitstoot. Sedumplanten nemen CO2 op en zonnepanelen produceren groene stroom zonder CO2-uitstoot.
  • Langere levensduur zonnepanelen: De koelende werking van een sedumdak kan helpen om de temperatuur van de zonnepanelen te verlagen, waardoor ze minder snel oververhit raken en langer meegaan.
  • Esthetiek: De combinatie van groene sedumdaken en zonnepanelen geeft je huis een modern en duurzaam uiterlijk, wat bijdraagt aan het esthetische aanzien van je woning.
  • Verhoogde woningwaarde: Dankzij de energiebesparende en milieuvriendelijke voordelen, kan een sedumdak met zonnepanelen de waarde van je woning verhogen.
  • Lagere onderhoudskosten: Sedumdaken vereisen weinig onderhoud en hebben de eigenschap dat ze overtollig regenwater opnemen en langzaam weer afgeven. Dit helpt om de waterafvoer te beheersen en kan bijdragen aan minder onderhoud aan je dakgoot en waterafvoersystemen.
  • Geluidsisolatie: Sedum heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen, wat kan bijdragen aan een rustiger en stiller interieur, vooral tijdens zware regenbuien.
  • Subsidie en belastingvoordeel: In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor subsidies bij het aanleggen van een groen dak en/of zonnepanelen. Bovendien kun je de betaalde BTW op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen, wat deze investering nog aantrekkelijker maakt.

   

  Met al deze voordelen is het gemakkelijk in te zien waarom de combinatie van zonnepanelen en een sedumdak zo'n aantrekkelijke keuze is voor huiseigenaren die streven naar een duurzamere levensstijl. Ongeacht of je een plat of hellend dak hebt, Simply Sedum biedt oplossingen die geschikt zijn voor elk type dak. Onze complete sedum pakketten zijn ontworpen om het proces van het aanleggen van een sedumdak zo eenvoudig mogelijk te maken. Samen met onze partner in zonnepanelen maak wij er een duurzame woning van.

   

  Aanleg van een sedumdak

  De aanleg van een sedumdak is een gestructureerdproces waarbij verschillende lagen op het dak worden aangebracht. Dit begint met de waterdichte laag die fungeert als een bescherming voor het dak. Hier bovenop komt een beschermvlies dat voorkomt dat de volgende laag, de drainagelaag, in de waterdichte laag prikt. De drainagelaag zorgt ervoor dat overtollig water kan worden afgevoerd en voorkomt dat water zich ophoopt op het dak. Vervolgens wordt er een filtervlies aangebracht dat voorkomt dat grond in de drainagelaag terechtkomt en deze verstoppen. De laatste laag is de substraatlaag waarin de sedumplanten worden geplaatst. Wij bieden complete pakketten voor de aanleg van een sedumdak. Deze pakketten bevatten alle benodigde materialen voor de aanleg, van de waterdichte laag tot en met de substraatlaag en de sedumplanten.

   

  Onderhoud van een sedumdak

  Ondanks dat een sedumdak relatief weinig onderhoud vereist, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden om de gezondheid en vitaliteit van je groene dak te behouden:

  • Bemesting: Sedumplanten hebben voedingsstoffen nodig om te groeien en te bloeien. Daarom is het raadzaam om je sedumdak een of twee keer per jaar te bemesten, bij voorkeur in het voorjaar en in de herfst. Simply Sedum biedt speciale sedumvoeding die is afgestemd op de behoeften van je sedumdak.
  • Onkruidverwijdering: Hoewel sedumplanten goed bestand zijn tegen onkruid, kan het soms nodig zijn om handmatig onkruid te verwijderen.
  • Inspectie: Het is belangrijk om je sedumdak regelmatig te inspecteren op tekenen van ziekte of plagen. Bij eventuele problemen kan Simply Sedum advies geven over de beste behandeling.
  • Water geven: In een langdurige droge periode kan het nodig zijn om je sedumdak water te geven, maar over het algemeen kunnen sedumplanten goed tegen droogte.

   

  Kiezen voor een sedumdak is kiezen voor een duurzame en onderhoudsarme oplossing die bijdraagt aan een groenere omgeving. Bij Simply Sedum staan we klaar om je te begeleiden in dit proces en je te voorzien van alle benodigde materialen en adviezen.

   

  Constructieberekening sedumdak en zonnepanelen

  Voordat je overgaat tot de aanleg van een sedumdak en de plaatsing van zonnepanelen, is het essentieel om te weten of je dak de extra belasting kan dragen. Een constructieberekening is een gedetailleerd rapport opgesteld door een professionele constructeur die de sterkte, stabiliteit en stijfheid van je dak beoordeelt. Een sedumdak voegt extra gewicht toe aan je dak door de verschillende lagen van het systeem: de waterdichte laag, beschermvlies, drainagelaag, filtervlies, substraatlaag en de sedumplanten zelf. Bovendien moet er rekening gehouden worden met het extra gewicht van de zonnepanelen. Daarom is het van vitaal belang om de draagkracht van je dak te bepalen om eventuele structurele problemen in de toekomst te voorkomen.

  Simply Sedum beveelt aan om altijd een constructieberekening uit te laten voeren voordat je een sedumdak en zonnepanelen plaatst. Dit zorgt niet alleen voor gemoedsrust, maar het kan je ook helpen om onnodige kosten en mogelijke schade in de toekomst te vermijden. Bovendien is in sommige gevallen een constructieberekening wettelijk verplicht. Bijvoorbeeld als het totale gewicht van het sedumdak en de zonnepanelen meer dan 50 kilogram per vierkante meter bedraagt, of als de woning ouder is dan 25 jaar. Zelfs als het niet wettelijk verplicht is, kan het een goede investering zijn om je ervan te verzekeren dat je dak veilig en geschikt is voor de aanleg.

  Bij Simply Sedum kunnen we je helpen met dit proces door je in contact te brengen met ervaren professionals die deze berekening voor je kunnen uitvoeren. Op deze manier ben je verzekerd van een veilige en duurzame investering in je woning.

   

  Ons assortiment

  Simply Sedum biedt een breed scala aan groene sedumdaken. Of je nu op zoek bent naar een compleet pakket voor een plat dak of een hellend dak, je vindt het bij ons. Onze oplossingen zijn ontworpen om je te helpen bij het bereiken van je duurzaamheidsdoelen. Bij Simply Sedum streven we ernaar om een duurzamere toekomst te realiseren. Met onze uitgebreide ervaring, gebruiksvriendelijke pakketten en passie voor duurzaamheid, helpen we je graag op weg naar een groener leven. Maak vandaag nog de overstap en draag bij aan een gezonder milieu.

   

  Verduurzaam je woning met sedum en zonnepanelen

  Wil je je woning verduurzamen en het maximale uit je dak halen? Bij Simply Sedum maken we dit mogelijk. We bieden je de kans om je dak om te toveren tot een kostenbesparende factor, met de keuze tussen sedum, zonnepanelen of een combinatie van beide. In samenwerking met onze zonnepanelen partner kunnen we een volledig groene oplossing aanbieden, op maat gemaakt naar jouw wensen.

  Offerte aanvragen

  Voor welke daken is sedum geschiktOfferte aanvragen

  Platte daken

  Platte daken zijn zeer geschikt voor het aanleggen van zonnepanelen en sedum. Eerst worden het sedum aangebracht en vervolgens de zonnepanelen.

  Hellende daken

  worden gerealiseerd. Bij licht hellende daken kunnen wij wel vaak een passende oplossing vinden.

  Ronde daken

  Ronde daken zijn niet geschikt voor het aanleggen van sedum en zonnepanelen.

   De voordelen van sedum en zonnepanelen

   Zonnepanelen en groen daken versterken elkaars voordelen. We zetten een aantal belangrijke voordelen op een rij:
   • Duurzaam je stroom opwekken
   • Besparen op de energierekening
   • Verhoogt de waarde van je woning
   • Verkoelende en isolerende werking
   • Verlengt de levensduur van je dak
   • Meer biodiversiteit

  Offerte aanvragen

  Om een gepaste offerte te maken voor een PV-installatie zijn de volgende gegevens nodig:
  Daarnaast ontvangen we graag de volgende foto’sOverzichtsfoto van de meterkast, zodat de meterkast er in zijn geheel op staat.
  • Foto van de hoofdzekering
  • Foto van de verdeler
  • Foto de mogelijke omvormer locatie
  • Eventueel foto’s van het dak

  Veel gestelde vragen

  Wat leveren zonnepanelen en een sedumdak op?

  Het plaatsen van zonnepanelen en sedum is een investering met een behoorlijk rendement. Je kunt je investering binnen 25 jaar wel 2 tot 3 keer terugverdienen. Het verkoelende groen zorgt er namelijk voor dat de opbrengst van je zonnepanelen hoger is. Daar komt nog bij dat je dak door het sedum langer meegaat en de zonnepanelen minder snel kapot gaan.

  Waarom doen zonnepanelen het beter op een sedumdak?

  Zonnepanelen functioneren het best bij lage temperaturen. Bij een traditioneel bitumen dak kan de temperatuur echter behoorlijk oplopen in de zomer, denk aan temperaturen van 70 °C. De zonnecellen zijn daardoor niet meer in staat om optimaal de zonne-energie om te zetten. Met sedum op je dak blijft de temperatuur een stuk lager, niet hoger dan 35°C. Op deze manier halen je zonnepanelen een veel hoger rendement.

  Sedum en zonnepanelen zelf aanleggen of overlaten aan professional?

  Wanneer je kiest voor sedum en zonnepanelen, kun je de aanleg het best overlaten aan een specialist als Simply Sedum. De aanleg is namelijk lastig, tijdsintensief en vereist de nodige kennis. Wil je meer weten? Vraag dan direct een offerte aan.

  Hoe worden sedum en zonnepanelen aangelegd?

  Wanneer we voor jou aan de slag gaan, zullen we eerst beginnen met de aanleg van het sedum. Het is van groot belang dat er een goede opbouw wordt gerealiseerd met verschillende lagen. Zo mag onder andere de wortelwerende laag en substraatlaag niet ontbreken. Wanneer de onderste lagen klaar zijn, kan de sedumbeplanting over het hele dak worden aangelegd. Tot slot worden zonnepanelen toegevoegd.

  Voor welke daken is sedum en zonnepanelen geschikt?

  De combinatie van sedum en zonnepanelen is zeer geschikt voor platte daken en licht hellende daken. Bij sterk hellende en ronde daken kan deze combinatie niet worden toegepast.

  Wat zijn de kosten van een sedumdak en zonnepanelen?

  Wil je meer weten over de kosten van de aanleg van een sedumdak en zonnepanelen? Vraag dan eenvoudig online een offerte aan of neem contact met ons op door te bellen naar 0344 - 23 44 69 of te mailen via [email protected].