0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sedum dak met zonnepanelen

  Sedum dak met zonnepanelen

  Verduurzaam je woning met sedum en zonnepanelen

  Stel je wilt je woning graag verduurzamen en het maximale uit je dak halen, maar hoe pak je dit aan? Er zijn twee verschillende opties om jouw dak om te toveren tot een kostenbesparende factor. Je kunt kiezen voor sedum of zonnepanelen, maar ook een combinatie hiervan. Simply Sedum biedt in samenwerking met een zonnepanelen partner jou de mogelijkheid om te komen tot een complete groene oplossing aangepast naar jouw wensen.

  Naast het esthetische voordeel van een mooi groen dak, draagt het ook bij aan het verlagen van je energierekening. De zonnepanelen brengen meer op door de koelende werking van Sedum. Deze werking kan de opbrengst namelijk verhogen met 5% tot 15%. Verder draagt de koelte en schaduw van deze plant bij aan de biodiversiteit.

  Andere bijkomende voordelen van deze combinatie zijn de verlaging van de CO2 uitstoot en de hogere woningwaarde door het verbeteren van je energielabel. Een kwalitatief goede installatie zorgt ervoor dat de onderhoudskosten erg laag zijn. Bovendien is het handig om bij jouw gemeente of provincie te checken of er subsidie regelingen beschikbaar zijn. Om deze groene investering nog voordeliger te maken is het mogelijk om 21% BTW terug te vragen.

  Tot slot is er een salderingsregeling van toepassing, waardoor je hiermee ook je voordeel doet. Al deze voordelen én onze connectie met onze zonnepanelen partner zorgen ervoor dat we samen werken aan een groene toekomst.

  Ben je benieuwd geworden naar deze geweldige oplossing? Vraag dan vandaag nog online een offerte aan!

  Offerte aanvragen

  Voor welke daken is sedum geschiktOfferte aanvragen

  Platte daken

  Platte daken zijn zeer geschikt voor het aanleggen van zonnepanelen en sedum. Eerst worden het sedum aangebracht en vervolgens de zonnepanelen.

  Hellende daken

  worden gerealiseerd. Bij licht hellende daken kunnen wij wel vaak een passende oplossing vinden.

  Ronde daken

  Ronde daken zijn niet geschikt voor het aanleggen van sedum en zonnepanelen.

   De voordelen van sedum en zonnepanelen

   Zonnepanelen en groen daken versterken elkaars voordelen. We zetten een aantal belangrijke voordelen op een rij:
   • Duurzaam je stroom opwekken
   • Besparen op de energierekening
   • Verhoogt de waarde van je woning
   • Verkoelende en isolerende werking
   • Verlengt de levensduur van je dak
   • Meer biodiversiteit

  Offerte aanvragen

  Om een gepaste offerte te maken voor een PV-installatie zijn de volgende gegevens nodig:
  Daarnaast ontvangen we graag de volgende foto’sOverzichtsfoto van de meterkast, zodat de meterkast er in zijn geheel op staat.
  • Foto van de hoofdzekering
  • Foto van de verdeler
  • Foto de mogelijke omvormer locatie
  • Eventueel foto’s van het dak

  Veel gestelde vragen

  Wat leveren zonnepanelen en een sedumdak op?

  Het plaatsen van zonnepanelen en sedum is een investering met een behoorlijk rendement. Je kunt je investering binnen 25 jaar wel 2 tot 3 keer terugverdienen. Het verkoelende groen zorgt er namelijk voor dat de opbrengst van je zonnepanelen hoger is. Daar komt nog bij dat je dak door het sedum langer meegaat en de zonnepanelen minder snel kapot gaan.

  Waarom doen zonnepanelen het beter op een sedumdak?

  Zonnepanelen functioneren het best bij lage temperaturen. Bij een traditioneel bitumen dak kan de temperatuur echter behoorlijk oplopen in de zomer, denk aan temperaturen van 70 °C. De zonnecellen zijn daardoor niet meer in staat om optimaal de zonne-energie om te zetten. Met sedum op je dak blijft de temperatuur een stuk lager, niet hoger dan 35°C. Op deze manier halen je zonnepanelen een veel hoger rendement.

  Sedum en zonnepanelen zelf aanleggen of overlaten aan professional?

  Wanneer je kiest voor sedum en zonnepanelen, kun je de aanleg het best overlaten aan een specialist als Simply Sedum. De aanleg is namelijk lastig, tijdsintensief en vereist de nodige kennis. Wil je meer weten? Vraag dan direct een offerte aan.

  Hoe worden sedum en zonnepanelen aangelegd?

  Wanneer we voor jou aan de slag gaan, zullen we eerst beginnen met de aanleg van het sedum. Het is van groot belang dat er een goede opbouw wordt gerealiseerd met verschillende lagen. Zo mag onder andere de wortelwerende laag en substraatlaag niet ontbreken. Wanneer de onderste lagen klaar zijn, kan de sedumbeplanting over het hele dak worden aangelegd. Tot slot worden zonnepanelen toegevoegd.

  Voor welke daken is sedum en zonnepanelen geschikt?

  De combinatie van sedum en zonnepanelen is zeer geschikt voor platte daken en licht hellende daken. Bij sterk hellende en ronde daken kan deze combinatie niet worden toegepast.

  Wat zijn de kosten van een sedumdak en zonnepanelen?

  Wil je meer weten over de kosten van de aanleg van een sedumdak en zonnepanelen? Vraag dan eenvoudig online een offerte aan of neem contact met ons op door te bellen naar 0344 - 23 44 69 of te mailen via [email protected]

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »