0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bekijk de producten

  Wat zijn de kosten van een groen dak?

  Als je overweegt om een groen dak aan te leggen, zijn er een aantal factoren die bepalen wat de kosten zullen zijn. Zo spelen de grootte van het dak, de constructie en het type dakbedekking een rol in de prijs. Het is ook belangrijk om te weten dat een hellend dak soms extra maatregelen vereist om het groen te verankeren. Gemiddeld kun je uitgaan van een 75,- per vierkante meter voor sedum.

   

  Hieronder een kleine opsomming over de verschillende factoren:

  • Aantal vierkante meters: Normaal geldt hoe meer vierkante meters je wilt bedekken, hoe hoger de kosten. Voor sedum reken je namelijk een prijs per vierkante meter.
  • Dakconstructie: De constructie van het dak moet stevig genoeg zijn om sedum te kunnen dragen. Is het onvoldoende dragend en wil je alsnog een groen dak laten realiseren? Dan is het noodzakelijk om de constructie te verstevigen. Dit zorgt uiteraard voor extra kosten.
  • Dakbedekking: Ook het type dakbedekking heeft invloed op de totale kosten voor het aanleggen van een groen dak. Sommige dakbedekking is namelijk niet geschikt om groen te dragen en kan beschadigen door wortelgroei. Het is dan noodzakelijk om de dakbedekking te vervanging voordat het groen kan worden aangelegd. Daarnaast moet de dakbedekking geen beschadigingen vertonen, omdat er dan gemakkelijk lekkage kan ontstaan. EPDM is het meest geschikt als basis voor sedum.
  • Hellingshoek van het dak: Platte daken met zowel zon als schaduw zijn het meest geschikt voor sedum. Wanneer je een hellend dak hebt, is het soms noodzakelijk om extra maatregelen te nemen om het groen te verankeren. Dit brengt meer kosten met zich mee.

   

  Subsidie voor een groen dak

  Verschillende gemeentes in Nederland verschaffen subsidie voor het aanleggen van een groen dak. De gemeentes willen een duurzame en klimaatvriendelijke toekomst stimuleren, dit doen ze door middel van deze subsidie. Dit scheelt weer op de totale kosten van het aanleggen van jouw nieuwe groen dak!

  Kosten terugverdienen

  Ondanks de kosten die komen kijken bij het aanleggen van een groen dak, zijn er ook voordelen waar je op termijn op terug kunt verdienen. Als je een groen dak laat aanleggen, kun je op termijn profiteren van lagere energiekosten. Dit komt omdat een groen dak helpt om de temperatuur in het gebouw beter te reguleren. Zo kan het de hitte in de zomer afvoeren en de warmte in de winter behouden. Hierdoor hoef je minder gebruik te maken van verwarming en airconditioning, wat kan leiden tot lagere energiekosten. Op lange termijn zijn er duidelijke voordelen van het aanleggen van een groen dak. Zo kan het bijdragen aan lagere energiekosten, een betere luchtkwaliteit en het verminderen van het stadseffect. Daarnaast kan het ook bijdragen aan een hogere waarde van het gebouw en kan het bijdragen aan een vergroening van de stad.

  Vraag een offerte aan!

  Wil je meer weten over de actuele prijzen van Simply Sedum? Bekijk dan direct de producten en pakketten die wij aanbieden in onze webshop. Bij ons is er een keuze tussen sedum matten en sedum cassettes.  Natuurlijk kun je altijd vrijblijvend een offerte aanvragen voor de aanleg van jouw groendak. Ook voor vragen of advies kun je contact met ons opnemen.

   

  Onze oplossingen

  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  14,42 incl. BTW
  Sedummat | Per M2

  Sedummat | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Lichtgewicht
  ✓ Ook te gebruiken als bodembedekker

  27,45 incl. BTW
  Sedum Cassette | Per M2

  Sedum Cassette | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  61,99 incl. BTW
  Geschikt voor hellende daken
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  ✓ Basispakket
  ✓ Bescherming van dakbedekking
  ✓ Geschikt voor hellende daken

  45,14 incl. BTW