0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bekijk de producten

  Sedum cassettes plaatsen: hoe doe je dat?

  Sedumcassettes zijn voorgekweekte modules met een selectie van sedumplanten, ontworpen voor snelle en eenvoudige installatie op daken. Ze vormen een direct groene bekleding die zorgt voor isolatie, biodiversiteit en effectief waterbeheer. Anders dan traditionele groendak systemen, vereisen sedumcassettes minimale voorbereiding en kunnen ze snel geplaatst worden, waardoor ze ideaal zijn voor zowel doe-het-zelvers als professionals!

   

  Voorbereiding van het plaatsen van sedum cassettes

  Voordat je overgaat tot het plaatsen van sedumcassettes, is een zorgvuldige voorbereiding van je dak essentieel. Een inspectie van de draagkracht is noodzakelijk om te verzekeren dat je dak het extra gewicht kan dragen. Daarnaast is het belangrijk om het afvoersysteem te controleren op blokkades en lekkages, zodat overtollig water efficiënt wordt afgevoerd. Simply Sedum biedt professioneel advies om je dak optimaal voor te bereiden, waardoor je verzekerd bent van een vlotte installatie en een langdurige levensduur van je groendak.

  Sedumcassettes plaatsen

  Het plaatsen van sedumcassettes is een eenvoudig proces. Volg deze stappen voor een succesvolle installatie:

   

  1. Zorg voor een schoon dak: Begin met een schoon dakoppervlak. Verwijder puin en controleer of het dakoppervlak egaal is.
  2. Onderdoek leggen: Begin met het uitrollen van het onderdoek op je dak. Dit dient als bescherming tegen beschadigingen en voorkomt uiteindelijk lekkages. Zorg ervoor dat het doek gelijkmatig ligt en bedek het gehele oppervlak.
  3. Cassettes plaatsen: Pak de sedumcassettes uit en begin ze op het onderdoek te plaatsen. De cassettes zijn ontworpen om eenvoudig in elkaar te klikken, waardoor je in korte tijd een volledig begroeid dak krijgt. Zorg dat de cassettes dicht tegen elkaar aan liggen voor een naadloze vegetatielaag.
  4. Grind aanbrengen: Als laatste stap leg je grind rondom de cassettes. Dit is essentieel voor een optimale afwatering. Het grind zorgt ervoor dat regenwater gemakkelijk weg kan lopen en voorkomt waterophoping, waardoor de levensduur van je groendak wordt verlengd.

  Maak gebruik van onze aanlegservice

  Voor wie het plaatsen van sedumcassettes een uitdaging lijkt of simpelweg de tijd niet heeft, bieden we bij Simply Sedum een professionele aanlegservice. Ons team van ervaren specialisten neemt het gehele proces uit handen, van de initiële inspectie van je dak tot aan de perfecte plaatsing van de sedumcassettes. Door gebruik te maken van onze aanlegservice verzeker je jezelf van een vlekkeloze installatie en de garantie dat je groendak optimaal presteert.

  Sedumcassettes kopen bij Simply Sedum

  Als je overtuigd bent van de voordelen van een groendak en klaar bent om de stap te zetten naar een duurzamere toekomst, dan is Simply Sedum jouw ideale partner. We bieden diverse pakketten sedumcassettes aan, geschikt voor verschillende dak groottes en -typen. Ook voor sedum hulpmiddelen en sedum matten kun je bij ons terecht. Ons team staat klaar om je te adviseren over de beste keuze voor jouw situatie en om je te begeleiden bij elke stap, van aankoop tot installatie!

  Onze oplossingen

  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  14,42 incl. BTW
  Totaal pakket
  Sedum cassette | Per M2 | Incl. onderdoek en grindrand

  Sedum cassette | Per M2 | Incl. onderdoek en grindrand

  ✓ Compleet pakket
  ✓ Geleverd per m2
  ✓ Eenvoudig te monteren

  75,53 incl. BTW
  Sedum Cassette | Per M2

  Sedum Cassette | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  61,99 incl. BTW
  Meest gekozen
  Sedum Cassette | Per M2 | Incl. onderdoek

  Sedum Cassette | Per M2 | Incl. onderdoek

  ✓ Bescherming van dakbedekking
  ✓ Geleverd per m2
  ✓ Waterbergend vermogen van 31l/m2

  67,18 incl. BTW