0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Groen dak op je schuur

  Heb je interesse in het aanleggen van een groendak op je schuur? Bij Simply Sedum ben je op het juiste adres! Met meer dan 15 jaar ervaring weten we precies waar we over praten. Duurzaamheid is de laatste jaren een actueel onderwerp. Een groendak draagt bij aan een verbetert klimaat. Doe jij ook mee? Je kunt ook subsidie ontvangen, meer informatie hierover vind je hier. Ben je op zoek naar een manier om je schuur een opvallende transformatie te geven? Overweeg dan eens een sedum schuurdak! Met een sedumdak op je schuur creëer je niet alleen een prachtige groene omgeving, maar draag je ook bij aan duurzaamheid en een beter milieu.

   

  Wat zijn Sedum Schuurdaken?

  Sedum schuurdaken zijn groendaken die speciaal zijn ontworpen voor schuurgebouwen. Ze bestaan uit een combinatie van sedumtrays en andere groene elementen, waardoor je schuur letterlijk in een groen paradijs verandert. De structuur van een sedumdak op de schuur bestaat uit een waterdichte laag, een substraatlaag en de sedumcassettes of -matten.

  De waterdichte laag zorgt ervoor dat er geen water naar binnen sijpelt en beschermt je schuur tegen vochtproblemen. Daarbovenop komt de substraatlaag, die als voedingsbodem fungeert voor de sedumplanten. Hierin kunnen de wortels groeien en voedingsstoffen opnemen. De sedumtrays worden vervolgens op het substraat geplaatst en vormen het groene element van het schuurdak.

  Sedumdak schuur: de voordelen

  Het gebruik van sedum schuurdaken biedt tal van voordelen, zowel esthetisch als functioneel. Laten we enkele van de belangrijkste voordelen eens nader bekijken:

  • Energiebesparing: Een sedum schuurdak fungeert als extra isolatielaag op je schuur. Het helpt de temperatuur in de schuur te reguleren, waardoor je in de zomer een koelere omgeving hebt en in de winter de warmte beter vasthoudt. Dit kan leiden tot energiebesparing en lagere verwarmings- en koelingskosten.
  • Esthetische Waarde: Een sedum schuurdak voegt direct esthetische waarde toe aan je schuur. Het creëert een groen en levendig uiterlijk, waardoor je schuur opvalt en harmonieus opgaat in de natuurlijke omgeving. Of je nu een landelijke of moderne uitstraling wilt, een sedum schuurdak biedt veel ontwerpmogelijkheden en voegt karakter toe aan je eigendom
  • Waterretentie: Een sedum schuurdak kan aanzienlijke hoeveelheden water vasthouden. Het absorbeert regenwater en voorkomt dat het direct in de afvoer terechtkomt. Hierdoor wordt de belasting van het riool verminderd en wordt het risico op overstromingen in stedelijke gebieden verkleind. Bovendien wordt het regenwater geleidelijk aan afgegeven, waardoor de vegetatie en het bodemleven kunnen profiteren.
  • Biodiversiteit: Een sedum schuurdak trekt verschillende insecten, zoals bijen, vlinders en kevers aan. Deze insecten spelen een cruciale rol bij bestuiving en dragen bij aan de biodiversiteit. Door een groen dak op je schuur te creëren, bied je een leefgebied voor deze waardevolle insecten en draag je bij aan het behoud van de natuurlijke balans.

  Soorten Sedumplanten voor Schuurdaken: Kleurrijk en Divers

  Bij Simply Sedum bieden we verschillende soorten sedumplanten die geschikt zijn voor schuurdaken. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen, groeigewoonten en kleurvariaties. Nieuwsgierig? Bekijk hier ons assortiment sedummatten en sedumcassettes.

  Onderhoud van je sedumdak

  Een sedum schuurdak vergt over het algemeen weinig onderhoud, maar enige zorg is nog steeds nodig om ervoor te zorgen dat het dak gezond en mooi blijft. Hier zijn enkele belangrijke tips en richtlijnen voor het onderhoud van je sedum schuurdak:

   

  • Watergeven: Sedumplanten zijn over het algemeen droogtetolerant, maar tijdens extreem droge periodes kan het nodig zijn om ze water te geven.
  • Bemesting: Sedum schuurdaken hebben meestal geen extra bemesting nodig, omdat de sedumtrays al voorzien zijn van voedingsstoffen. Mocht je ervoor kiezen om te bemesten, gebruik dan een milde meststof specifiek voor sedumplanten en volg de instructies op de verpakking.
  • Onkruidbeheer: Controleer regelmatig je schuurdak op onkruidgroei en verwijder eventuele ongewenste planten handmatig. Het is belangrijk om onkruid tijdig te verwijderen om concurrentie met de sedumplanten te voorkomen.
  • Algemeen onderhoud: Verwijder afgevallen bladeren, takken of ander organisch materiaal van je sedum schuurdak om verstikking te voorkomen. Controleer ook regelmatig op beschadigde of afgestorven sedumplanten en vervang deze indien nodig.

  Kleur je schuur groen met een sedumdak

  Als specialist op het gebied van sedumdaken zijn we trots om jou te kunnen helpen bij het realiseren van jouw sedumdak op je schuur. Met onze praktijkervaring en expertise weten we precies wat er nodig is om een succesvol en duurzaam sedum schuurdak aan te leggen. Onze klantenservice staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden in het proces.