0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sedum cassettes

  Ben je op zoek naar sedum cassettes? Dan kun je die eenvoudig en snel bij Simply Sedum bestellen. Hiermee creëer je in een handomdraai een mooi groen dak dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens heel veel voordelen met zich meebrengt. Lees verder als je meer wilt weten over sedum cassettes. Uiteraard kun je hier ook direct een bestelling plaatsen. Kies de gewenste maat en wij zorgen ervoor dat je jouw bestelling zo snel mogelijk in huis hebt.

  Matten of cassettes?

  Wat is het verschil? Wat is het verschil?
  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  14,42 incl. BTW
  Sedum Cassette | Per M2

  Sedum Cassette | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  61,99 incl. BTW
  Meest gekozen
  Sedum Cassette | Per M2 | Incl. onderdoek

  Sedum Cassette | Per M2 | Incl. onderdoek

  ✓ Bescherming van dakbedekking
  ✓ Geleverd per m2
  ✓ Waterbergend vermogen van 31l/m2

  67,18 incl. BTW
  Totaal pakket
  Sedum cassette | Per M2 | Incl. onderdoek en grindrand

  Sedum cassette | Per M2 | Incl. onderdoek en grindrand

  ✓ Compleet pakket
  ✓ Geleverd per m2
  ✓ Eenvoudig te monteren

  75,53 incl. BTW

  Bekijk hier onze video over Sedum Cassettes

  Wat is een sedumcassette?

  Sedum cassettes bestaan net als sedummatten volledig uit kleine vetplanten. Deze vetplanten zijn onderhoudsarm en brengen allerlei voordelen met zich mee. Zo zijn ze bijvoorbeeld heel goed voor de biodiversiteit en de leefomgeving. Isoleren ze en verhogen ze de levensduur van je dak. Sedumcassettes zijn echter kleiner van formaat dan sedummatten. Het zijn eigenlijk sedumtegels met een vierkante of rechthoekige vorm.

  Een sedum cassette dak is een eenvoudigere manier van het aanleggen van een sedum dak. Doordat de cassettes vooraf zijn beplant zijn ze al klaar om geplaatst te worden. Dit zorgt ervoor dat ze heel gemakkelijk aan te brengen zijn op je dak. Zo kan je heel makkelijk ook zelf je groendak aanleggen! Twijfel je tussen sedumcassettes of sedummatten aanleggen op je dak? Sedum cassettes hebben een aantal voordelen.

   

  Voordelen van sedum cassettes

  Makkelijk aan te leggen

  Gemaakt van gerecycled kunststof

  Bloeiperiode van begin april tot eind oktober

  Eenvoudig op maat te snijden

  ✓ Eenvoudig te verwijderen en opnieuw te plaatsen bij dak reparaties e.d.

  Goede waterretentie, ze houden uitstekend het regenwater vast

   

  Nadelen van sedum cassettes

  Kosten: De aanschaf van sedumcassettes kan duurder zijn

  Gewicht: De sedumcassettes hebben een flink gewicht, hierdoor is niet elk dak geschikt

  Helling: Het dak mag niet te hellend zijn, anders kunnen er geen cassettes gebruikt worden.

   

  Waarom kiezen voor sedum cassettes?

  Sedumcassettes zijn een populaire keuze voor groendaken dankzij hun eenvoudige installatie, onderhoudsgemak en onmiddellijke resultaat van een volledig groen dak. Deze modulaire "blokken" kunnen op bijna elk daktype worden geplaatst en zijn eenvoudig te vervangen of te verwijderen voor dakreparaties. Verder worden de cassettes beplant geplaatst, hierdoor is het dak direct klaar voor gebruik. Naast de praktische voordelen dragen sedumcassettes ook bij aan een beter waterbeheer door regenwater vast te houden. Kortom, sedumcassettes bieden een praktische, flexibele en duurzame oplossing voor groene daken.

   

  De aanleg: onderdoek en grind

  Wanneer je sedum cassettes eenmaal thuis hebt, ga je uiteraard aan de slag met de aanleg op je dak. Uiteraard is het van belang dat je dak geschikt is voor sedum. Je dak moet voldoende draagkracht hebben en nog een tijdje meekunnen. Bekijk deze pagina om te weten te komen welke dakbedekking onder een sedumdak kan. Daarnaast moet er een goede basis worden aangebracht. Heb je nog geen goede basis aangelegd? Dan raden wij je aan om een basispakket aan te schaffen. In dit pakket vind je alles wat je nodig hebt om een goede opbouw te creëren. Vind je het lastig om deze klus zelf uit te voeren? Dan kun je altijd onze specialisten om hulp vragen. Zij verzorgen graag de aanleg van jouw groene dak.

   

  Hoe leg je een sedum cassette dak aan?

  In ons aanbod vind je een sedumcassette pakket met onderdoek en grind. Hiermee kan je direct aan de slag. Leg allereerst het onderdoek op je dak. Zo bescherm je het dat tegen beschadigingen en uiteindelijk dus tegen lekkage. Het fijne aan cassettes is dat je ze heel eenvoudig aanlegt. Je klit ze in elkaar en binnen no time is jouw dak groen. Leg vervolgens grind rondom de cassettes voor een optimale afwatering en jouw groene dak is helemaal af! In onze video zie je stapsgewijs hoe je een sedumdak moet aanleggen.

  Opbouw sedumdak

  Ga je zelf aan de slag met het leggen van sedum op je dak? Dan is het handig om te weten wat je hier allemaal voor nodig hebt. Voordat je zelf aan de slag gaat is het belangrijk dat je weet of jouw dak geschikt is voor de aanleg van sedum. Je dak moet het gewicht van de sedum namelijk wel aankunnen. Houd rekening met een gewicht van circa 80 kilogram per vierkante meter. Ben je niet zeker van de draagkracht van jouw dak? Schakel dan een professional in, wij kunnen jou hierbij helpen! Ook is het van belang dat je dak niet te hellend is. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover. Als dit allemaal goed zit kan je aan de slag gaan.

   

  Sedumcassettes kopen bij Simply Sedum

  Betel je bij Simply Sedum je benodigdheden voor een groen dak? Dan weet je dat het natuurlijk goed zit! Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring. We weten dus precies waar we over praten. Als je vragen hebt over onze sedumcassettes of sedummatten dan beantwoorden we die graag. Wist je dat wij jouw bestelling bezorgen met eigen vervoer? Onze sedumcassettes hebben namelijk een beperkte houdbaarheidsdatum en moeten dus voorzichtig vervoer worden. Dit doen wij allemaal met eigen transport! Doordat wij jouw bestelling zelf bezorgen kunnen we je ook altijd extra advies advies geven bij de levering. Stel je vragen dus gerust aan één van onze bezorgers.

   

  Wat kosten sedum cassettes?

  De prijzen van sedum cassettes bij Simply Sedum variëren afhankelijk van het product en de grootte. Hier zijn enkele opties:

   

  Sedum Cassette (48x48cm per stuk): vanaf €13,76 incl. BTW.

  Sedum Cassette (per m²): vanaf €59,15 incl. BTW.

  Sedum Cassette (per m², incl. onderdoek): vanaf €64,34 incl. BTW.

  Sedum cassette (per m², incl. onderdoek en grindrand): vanaf €72,69 incl. BTW

   

  Bestel je groene dak

  Ga je zelf aan de slag met het creëren van een groen dak? En wil je dit doen met sedum cassettes? Bestel ze dan eenvoudig en snel hier in de gewenste maat in onze webshop. Met onze snelle levertijden kun je al heel snel aan de slag gaan met de aanleg. Wil je weten wat het verschil is tussen sedumcassettes en sedummatten? Bekijk dan deze pagina. Heb je nog vragen of behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op!

  Veel gestelde vragen over sedum cassettes

  Wat zijn de kosten van een sedumdak?

  De kosten die je betaalt voor het aanleggen van een groen dak worden bepaald door een aantal factoren. Om je meer duidelijkheid te geven over de prijs die je kunt verwachten, zetten we hier een aantal bepalende factoren voor je op een rij.

  Sedumcassettes geschikt voor jouw dak?

  Zijn deze sedumcassettes geschikt voor op jouw dak? Houd er rekening mee dat jouw dak het gewicht van de sedumcassettes aan moet kunnen. Het gewicht van zo’n cassette is 80 kilo per vierkante meter als deze verzadigd is. Ook moet er rekening gehouden worden met de helling van jouw dak. Wil je weten of jouw dak geschikt is? Neem dan contact met ons op, dan kijken we er samen naar!

  Hoe ziet deze sedumcassette eruit?

  Wij leveren alleen de mooiste cassettes aan jou. De cassettes zijn voor 95% begroeid als wij ze bij je bezorgen. In zo’n cassette zitten 10 tot 12 verschillende sedumplantjes. Je hebt gelijk jouw mooie groene dak dus! De bloeiperiode van de sedum is van begin april tot eind oktober.

  Hoe moet ik mijn groene dak onderhouden?

  Een sedumcassette absorbeert zelf veel water. Alleen als het een lange periode erg warm geweest is, moet je ze extra water geven. Wil je het beste en mooiste resultaat? Bemest je sedumdak dan met onze sedumonderhoudsbemesting.

  Wat zijn de voordelen van sedumcassettes?

  ✓ Makkelijk in aanleg ✓ Licht in gewicht ✓Waterbergend vermogen 31L per m2 ✓ Zorgt voor een milieuvriendelijke isolatie ✓ Een groen dak levert tot wel 25% extra rendement op als je zonnepanelen hebt ✓ Sedumplantjes houden veel water vast, dit zorgt voor minder wateroverlast ✓ De plantjes nemen fijnstof op en maken de lucht op die manier schoner ✓ Goed voor de biodiversiteit (meer groen en insecten) ✓ Het verlengt de levensduur van je dak tot wel 40 jaar ✓ De aanleg van een groen dak kan subsidie opleveren. Informeer hierna bij je gemeente.

  Wat is het waterbergend vermogen?

  Het waterbergend vermogen van de sedumcassettes is 31 liter per m2.

  Hoeveel cassettes worden er geleverd per m2?

  Per m2 berekenen wij 4,3 sedumcassette met de afmeting van 60x40cm

  Handige informatie over jouw Sedum cassettes