0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Groen dak voordelen

  Ontdek de voordelen van een groen dak                       

  Interesse in een groen dak en de bijkomende voordelen? Op deze pagina vertelt Simply Sedum je er graag meer over. Een groen dak ziet er namelijk niet alleen heel mooi uit, maar heeft ook positieve effect op je woning en de omgeving.

  Wil jij ook profiteren van de vele voordelen van een groen dak? Ga dan zelf aan de slag en leg je eigen sedumdak aan met de sedum matten, sedum cassettes en hulpmiddelen van Simply Sedum. Behoefte aan meer informatie over de voordelen van een groen dak? Lees dan verder.  

   

  Voordelen op rij

  Overweeg je om het dak van je woning of schuur te voorzien van een sedum dakbedekking? Dan wil je graag meer weten over de voordelen. Daarom zetten we ze hier eenvoudig voor je op een rij:

   

  1. Meer biodiversiteit: Een groen dak heeft een positief effect op de biodiversiteit. Het zorgt namelijk voor een betere leefomgeving voor insecten, vlinders en vogels.

   

  1. Goede isolatie: Sedum zorgt voor een hele goede isolatie van het dak. In de wintermaanden wordt de warmte binnen goed vastgehouden, terwijl in de zomer de warmte juiste buiten gehouden wordt. Een goede isolatie heeft ook weer een positief effect op de energiekosten.

   

  1. Wateropslag: Een bijzondere eigenschap van het vetkruid sedum is dat het heel goed water op kan slaan. Wanneer er veel neerslag valt, wordt dit goed opgenomen door de plantjes. Het vocht wordt vervolgens langzaam afgegeven aan de omgeving. Een groen dak fungeert zo al waterbuffer.

   

  1. Verlengde levensduur: Een dak voorzien van sedum gaat veel langer mee dan een klassiek bitumen dak. Een groen dak kan tot wel 60 jaar meegaan, mits deze goed onderhoud wordt.

   

  1. Schone lucht: Niet alleen dieren en insecten profiteren van het positieve effect van de plantjes, maar ook de mens. Sedum filtert namelijk fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof.

   

  1. Geluidwerend: Harde geluiden worden geabsorbeerd door het sedum. Dit zorgt zowel binnen als buiten voor meer rust.

   

  Meer weten over de verschillende voordelen van groene daken? Neem dan gerust contact met ons op.

   

  Ga zelf aan de slag!

  Meer weten over de groen dak voordelen? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt ons bijvoorbeeld bellen via telefoonnummer 0344 - 23 44 69 of e-mailadres [email protected]. Onze specialisten beantwoorden al je vragen en voorzien je van advies op maat.