0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bekijk de producten

  Hoe leg je een sedumdak aan?

  Het aanleggen van een sedumdak is vrij eenvoudig. Wanneer je een basispakket bij Simply Sedum bestelt, kun je dit gewoon zelf doen. Om je een duidelijk beeld te geven van de opbouw van sedumdak, hebben we hier een stappenplan voor je uitgewerkt.

   

  1: Inspectie van het dak

  Onderzoek vooraf uitvoerig of jouw dak geschikt is voor de aanleg van sedum. Kan je dak het gewicht van de verschillende lagen dragen? Je kunt uitgaan van een gewicht van circa 80 kilogram per vierkante meter. Ook de helling van je dak speelt een rol. Sterk hellende daken moet je voorzien van een anti-afschuifsysteem. Dit systeem bestaat uit roosters of rasterplaten waar de plantjes zich aan kunnen hechten.

   

  2: Aanbrengen van bescherming en drainage

  Wanneer je een sedumpakket hebt gekocht, kun je aan de slag gaan met de aanleg. Veeg je dak eerst goed schoon en verwijder alle onregelmatigheden. Daarnaast moet het afvoersysteem van het dak in orde zijn. Let erop dat de dakranden een minimale hoogte van 6 centimeter hebben. Vervolgens kun je het onderdoek aanbrengen op het dak. Dit is een wortelwerend onderdoek wat de dakbedekking beschermt en zorgt voor een gelijke drukverdeling. Voor een optimale drainage leg je een drainagedoek over het onderdoek. Dit drainagedoek raden wij zeker voor platte daken aan. Het zorgt er namelijk voor dat overtollig water goed afgevoerd word. Bij een sterk hellend dak plaats je rasterplaten over het onderdoek.

   

  3: Verbeteren van de afwatering

  Voor een optimale afwatering snij je het onderdoek kruiselings in bij de waterafvoer. Het overtollige water krijgt zo de kans om weg te stromen via de regenpijp. Rond de afvoer leg je ook een laag grof grind. Dit voorkomt verstoppingen. Verder breng je het grind aan langs de muren, dakranden en andere doorvoeren. Verzwaar de dakranden eventueel met smalle betontegels wanneer er sprake is van een sterke wind op het dak.

   

  4: Het aanleggen van de substraatlaag en het sedum

  Na het aanleggen van de basis begin je met het aanbrengen van de substraatlaag. De substraatlaag is de voedingsbodem voor het sedum. Op de substraatlaag leg je daarna de sedummatten. Maak gebruik van een stanleymes om de sedummatten op maat te maken.

   

  5: Water geven

  Nadat de lagen helemaal goed zijn opgebouwd, is het van belang dat je de plantjes direct water geeft. In een lange, droge periode raden we zelfs aan om twee weken dagelijks water te geven. Zo zorg je ervoor dat je plantjes snel mooi groen worden. Meer informatie over het bewateren van een groendak vind je hier

   

  Meer informatie over het aanleggen van een sedumdak?

  Heb je na het lezen van dit stappenplan voor de opbouw van een sedumdak nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met de specialisten van Simply Sedum. Wij voorzien je graag van advies op maat. Uiteraard kun je ons ook altijd bellen of mailen als je het sedumdak wilt laten aanleggen door onze professionals, Of bestel het direct via onze webshop

  Onze oplossingen

  Totaal pakket
  Sedum cassette | Per M2 | Incl. onderdoek en grindrand

  Sedum cassette | Per M2 | Incl. onderdoek en grindrand

  ✓ Compleet pakket
  ✓ Geleverd per m2
  ✓ Eenvoudig te monteren

  75,53 incl. BTW
  Meest gekozen
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage en substraatkorrels

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage en substraatkorrels

  ✓ Basispakket
  ✓ Waterbergend vermogen van 27l/m2
  ✓ Geschikt voor platte daken

  60,10 incl. BTW
  Totaal pakket
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage, substraatkorrels en grindrand
  68,45 incl. BTW
  Aanlegservice per M2 voor Sedum cassettes

  Aanlegservice per M2 voor Sedum cassettes

  ✓ Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op
  ✓ Alles wordt voor je geregeld
  ✓ Deze prijs betreft de aanlegprijs, exclusief de sedum cassettes

  38,50 incl. BTW