0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bekijk de producten

  Wat zijn de kosten voor sedumdak per m2?

  Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van een sedumdak. Eén van de factoren is de kosten van het sedumdak zelf. De kosten van een sedumdak kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het dak, de complexiteit van de installatie en de kosten van de materialen. Ook de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden voor het sedumdak, zijn van belang. Bij Simply Sedum vinden wij de kwaliteit van onze producten én onze diensten zeer belangrijk.

   

  Wat zijn de kosten voor sedumdak per m2?

  Wanneer je een sedumdak gaat aanleggen moet je rekenen op ongeveer 60,- per vierkante meter. Hierbij gaat het om de volledige opbouw van het sedum per vierkante meter. Je hebt namelijk niet alleen matten of cassettes met sedum nodig om een dak aan te leggen, maar je dient ook een goede onderlaag aan te schaffen. Daarnaast zijn er een aantal factoren die de kosten van een compleet groendak kunnen verhogen.

  Opbouw van sedum

  Voordat je sedummatten of sedumcassettes op je dak kunt leggen, moet je voor een goede laagopbouw zorgen. Dit begint met een beschermfolie die voorkomt dat de dakbedekking beschadigd door wortelgroei en vocht tegenhoudt. Vervolgens wordt er een drainagedoek aangelegd voor een optimale waterafvoer. De volgende stap is de substraatlaag. Dit is de voedingsbodem voor de sedumplantjes. Wanneer deze lagen zijn aangebracht, kunnen de sedummatten geplaatst worden. De sedumcassettes bestaan uit een tray met een geïntegreerd drainagesysteem waar de substraat en de sedumplantjes in verwerkt zitten. 

  Factoren die de prijs bepalen

  Bij de prijs per vierkante meter van het sedumdak kunnen nog extra kosten komen. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen. Zo is de constructie van het dak van belang. Sommige daken hebben onvoldoende dragend vermogen en dienen verstevigd te worden voordat ze sedum kunnen dragen. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Ook de dakbedekking is een belangrijke factor. Zo zijn sommige dakbedekkingen niet geschikt voor een groendak. Het zal daarom vervangen moeten worden wat extra kosten oplevert. Heb je een hellend dak? Dan moet er in sommige gevallen maatregelen worden genomen om het sedum goed te verankeren.

  Subsidie voor de kosten sedumdak

  Steeds meer gemeentes geven subsidies voor de groene daken omdat het past in het duurzaamheidsplan van de gemeente. Een groen dak is goed voor het milieu, het klimaat én ook de huiseigenaar. Wil je een groen dak aan laten leggen en wil je weten of je de kosten voor een sedumdak deels kunt dekken? Vraag bij je gemeente om de mogelijkheden of lees hier meer over subsidies.

  Termijnen betalen

  Door gebruik te maken van de betaalmethode in3, kan je jouw groendak in 3 termijnen betalen. Je betaalt het aankoopbedrag in drie delen zonder extra kosten. Zo kan je jouw groendak binnen je budget aanschaffen.

  Voordelen sedumdak

  Dat bij een sedumdak de kosten kunnen oplopen, is bekend. De kosten van een sedumdak kun je zien als een investering in je woning en omgeving. Hieronder lichten we graag toe waarom en van welke voordelen je kunt genieten nadat je eenmaal een sedumdak hebt geplaatst:

  • Een groen dak is duurzaam en draagt bij aan een beter milieu. Verder vergroot het ook de biodiversiteit rondom de woning.
  • Een sedumdak verbeterd de isolatie van de woning. De verwarming en airconditioning hoeft minder gebruikt te worden. Dit zorgt ook voor lagere energiekosten.
  • Positief beïnvloeden van de gezondheid van de bewoners door de omzetting van de planten van CO2 in zuurstof.

  Meer weten over de voordelen? Hier vind je meer informatie over de voordelen van een sedumdak.

  Neem contact op

  Wil je direct aan de slag gaan met het aanleggen van je eigen sedumdak? Bestel dan je eigen sedumpakket bij Simply Sedum. Hierin zit alles wat je nodig hebt om een compleet groendak aan te leggen. Heb je behoefte aan meer informatie over de prijzen? Of wil je de aanleg overlaten aan onze professionals? Neem dan contact met ons op.

  Onze oplossingen

  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  14,42 incl. BTW
  Sedummat | Per M2

  Sedummat | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Lichtgewicht
  ✓ Ook te gebruiken als bodembedekker

  27,45 incl. BTW
  Sedum Cassette | Per M2

  Sedum Cassette | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  61,99 incl. BTW
  Geschikt voor hellende daken
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  ✓ Basispakket
  ✓ Bescherming van dakbedekking
  ✓ Geschikt voor hellende daken

  45,14 incl. BTW