0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sedum verzorging

  Sedum verzorging                                                              

  Wil jij graag sedum op je dak laten leggen? Of heb je al sedum op je dak en wil je graag meer weten over de verzorging? Dan ben je bij Simply Sedum aan het juiste adres. Als specialist op het gebied van sedumdaken weten wij als geen ander hoe jij je dak met plantjes in perfecte conditie kunt houden. Ben je benieuwd hoe je de verzorging van je sedum het best kunt aanpakken? Lees dan snel verder. Voor meer tips kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.  

   

  Zo verzorg je jouw sedumdak

  Het grote voordeel van sedum is dat het heel weinig verzorging nodig heeft. Wanneer je een sedumdak hebt, hoef je dus niet wekelijks het dak op te gaan om te schoffelen of te bewateren. Het grootste gedeelte van het jaar kun je het gewoon met rust laten, terwijl het vrolijk groeit en bloeit.

  Maar uiteraard is het niet helemaal zonder onderhoud. Zo raden wij aan om ongeveer twee keer per jaar het dak goed te inspecteren. Check bijvoorbeeld of er onkruid is ingewaaid en verwijder dat. Daarnaast is het belangrijk dat het afvoersysteem nog goed werkt. Heb je last van ingewaaide bladeren, dan verwijder je deze.

   

  Het bemesten van je dak

  Naast een dakinspectie is het ook aan te raden om het sedum twee keer per jaar te bemesten. Met bemesting zorg je voor voldoende voedingsstoffen, waardoor je beplanting sterk en gezond blijft. Het bemesten van je sedumdak kun je het best in de periode van eind april tot begin september doen. Wist je dat je bij Simply Sedum ook terecht kunt voor sedum onderhoudsbemesting? Je bestelt het zo gemakkelijk online.

  Het bewateren van je de kleine vetplantjes is meestal niet noodzakelijk. Heb je te maken met periode van extreme droogte, dan raden wij het wel aan om je plantjes te voorzien van water.

   

  Plaats een bestelling

  Wij hopen dat we je op deze manier voldoende hebben geïnformeerd over de verzorging van sedum. Heb je nodig vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via 0344 - 23 44 69 of e-mailadres [email protected].

  Wil je direct zelf aan de slag gaan met de aanleg van een sedumdak? Bestel dan eenvoudig als je benodigdheden als sedumcassettes, sedummatten en hulpmiddelen online in onze webshop. Makkelijker kunnen we het niet voor je maken!