0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Vetplanten op het dak

  Laat vetplanten op je dak aanleggen                               

  Vetplanten op je dak, het is een uitstekende manier om je woning te verduurzamen. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor vetplanten op het dak van hun woning, schuur of garage. Maar welke soort planten worden er precies gebruikt op het dak? En wat zijn de eigenschappen van dit plantje? Op deze pagina geeft Simply Sedum het antwoord op deze vragen.

   

  Vetplanten op je dak, deze soort wordt gebruikt

  Wanneer mensen kiezen voor vetplanten op hun dak, gaat het in de meeste gevallen om sedum. Sedum of vetkruid is een zeer sterke tuinplant die in de zomer bloeit met kleine bloemetjes. De kleur van de bloemetjes verschilt per variëteit. Zo behoort onder andere geel, roze en rood tot de mogelijkheden. Deze plantensoort blijft zeer laag en wordt daarom ook wel gebruikt als bodembedekker in tuinen.

  Wanneer het wordt toegepast op het dak, kiest men vaak voor sedummatten of sedumcassettes. Een mat of cassette wordt opgebouwd uit verschillende variëteiten. Meer weten over de verschillende soorten? Lees dan deze pagina van Simply Sedum over de soorten sedum die bestaan.

   

  Bijzondere eigenschappen

  Deze vetplanten of sedumplantjes hebben verschillende bijzondere eigenschappen. Dit maakt ze zeer geschikt voor op het dak. We zetten deze eigenschappen voor je op een rij:

  • Zeer goed bestand tegen droogte.
  • Vraagt weinig onderhoud.
  • Groot aanpassingsvermogen, bijvoorbeeld tegen extreme weersomstandigheden.
  • Ongevoelig voor ziektes.
  • Heeft weinig water en voedingsstoffen nodig.

  Meer weten over de kenmerken van dit plantje? Neem dan gerust contact met ons op.

   

  Neem contact op

  We hopen dat we je zo voldoende hebben geïnformeerd over het onderwerp. Heb je nog vragen of behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via 0344 - 23 44 69 of e-mailadres [email protected].

  Direct aan de slag gaan met de aanleg van groen op je dak? Bestel dan alle producten gemakkelijk online bij Simply Sedum. Bij ons kun je onder andere terecht voor sedumcassettes, sedummatten en hulpmiddelen.