0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sedumdak subsidie

  Het creëren van een groen dak sluit naadloos aan bij duurzame en klimaat adaptieve toekomst. Daarom zijn er heel veel gemeentes die bedrijven en particulieren willen stimuleren met het aanleggen van een groen dak. Dit doen zij met behulp van een subsidie. Naast groene daken vallen groene gevels vaak ook onder dezelfde regeling. Lees verder voor meer informatie deze subsidies en ontdek de voordelen van een groen dak.

  Waarom worden groendaken gesubsidieerd?

  Veel gemeentes in Nederland hebben subsidie regelingen getroffen om de aanleg van een groen dak te stimuleren. Groene daken passen namelijk perfect in de duurzame en klimaat adaptieve toekomst die we willen realiseren. Een groen dak helpt namelijk  bij het behalen van de milieudoelstellingen. Wij zetten een aantal van de belangrijke voordelen op een rij: Sedum is goed voor de biodiversiteit en leefomgeving. De plantjes slaan water op. Op deze manier wordt wateroverlast voorkomen. Het groen heeft een isolerende werking en zorgt voor verkoeling in de zomer. Een groen dak is duurzaam. Het gaat namelijk tot wel twee langer mee dan een traditioneel dak.

  Sedumdak subsidie

  Het aanvragen van subsidie

  Ben je van plan om een groen dak aan te leggen? En wil je kijken of je in jouw gemeente in aanmerking komt voor een subsidie? Dan raden wij aan om meer informatie op te vragen. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij de verschillende gemeentes, waterschappen en provincies voor je op een rij gezet. Klik op jouw gemeente en ontdek direct of jouw gemeente je verder kan helpen met je groen dak ambities. Iedere gemeente hanteert weer andere voorwaarden en werkt op een andere manier. Het is dus verstandig om je hier goed in te verdiepen.

  Neem contact op

  Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over het aanleggen van een sedem dak en subsidie? Of heb je behoefte aan advies? Dan kun je altijd contact opnemen met de specialisten van Simply Sedum. Wij informeren je graag verder en denken met je mee. Zo kun je goed voorbereid aan de slag gaan.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »