0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sedumdak subsidie

  Sedumdak subsidie voor Simply Sedum

  Als je denkt aan een duurzame en klimaat adaptieve toekomst, dan sluit het creëren van een groen dak naadloos daarbij aan. Daarom proberen veel gemeentes in Nederland bedrijven en particulieren te stimuleren om een groen dak aan te leggen door middel van subsidie. Groene gevels vallen vaak ook onder dezelfde regeling. In dit artikel lees je meer over deze subsidies en de voordelen van een groen dak, zoals een sedumdak.

  Waarom worden groendaken gesubsidieerd?

  Er zijn verschillende redenen waarom gemeentes in Nederland subsidie verlenen voor de aanleg van een groen dak. Zo passen groene daken perfect bij onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en klimaatadaptatie. Een groen dak heeft namelijk verschillende voordelen voor ons milieu. Daarnaast is een groen dak duurzaam, want het gaat tot wel twee keer zo lang mee als een traditioneel dak.

  Maar het is niet alleen goed voor het milieu en het klimaat als we kiezen voor een groen dak. Het kan ook voordelen hebben voor de gebouweigenaar zelf. Zo kan een groen dak de hittestress op een gebouw verminderen, wat kan leiden tot lagere energiekosten voor koeling. Ook kan het bijdragen aan een aangenamer binnenklimaat en kan het een positief effect hebben op de gezondheid van de bewoners.

  Belang van een groen dak

  Al met al zijn er veel voordelen verbonden aan het aanleggen van een groen sedumdak:

  • Het draagt bij aan het milieu en het behalen van milieudoelstellingen die de overheid stelt.
  • Het zorgt ervoor dat het gebouw minder warmte vasthoudt waardoor het vooral in de zomer, minder benauwd is in een gebouw.
  • Het verbeteren de isolatie van het gebouw waardoor de verwarming en airconditioning minder ingezet hoeven worden.
  • Positief beïnvloeden van de gezondheid van de bewoners door de omzetting van de planten van CO2 in zuurstof.
  • Daarnaast kan het aanleggen van een groen dak in aanmerking komen voor subsidie, wat de kosten voor jou kan verlagen.

  De voordelen maken het aanleggen van een groen sedumdak zeker de moeite waard. Bij elke gemeente kun je vragen naar de subsidiemogelijkheden voor een groen dak. Spreken de voordelen jou aan en vind je duurzaamheid belangrijk? Dan is een sedumdak mogelijk wel iets voor jou!

  Sedumdak subsidie

  Waar moet je rekening mee houden bij de aanleg van een sedumdak

  Naast de voordelen, moet je rekening houden met de kosten van een sedumdak. Zo kan het aanleggen van een groen dak duurder zijn dan het aanleggen van een traditioneel dak, vooral in het begin. Dit komt omdat er extra kosten zijn voor de aanleg van het waterafvoersysteem, de bodemlaag en het planten van de sedum. Daarnaast kan het onderhoud van een groen dak wat meer tijd en moeite kosten dan het onderhoud van een traditioneel dak, vooral in de eerste jaren na de aanleg. Het is belangrijk om deze punten mee te nemen in je overwegingen als je denkt aan het aanleggen van een groen dak.

  Aanvragen van een subsidie

  Als je van plan bent om een groen dak aan te leggen en je wilt weten of je in aanmerking komt voor subsidie in jouw gemeente, raden we je aan om hier meer informatie over op te vragen. Elke gemeente heeft weer andere voorwaarden en werkt op een andere manier, dus het is verstandig om je hier goed in te verdiepen. Er zijn gemeentes, waterschappen en provincies die je kunnen helpen met het verwezenlijken van je wens voor een groen dak. Als je kiest voor een sedumdak als dakbedekking, profiteer je van alle voordelen van een groen dak, zoals het bijdragen aan de biodiversiteit, het voorkomen van wateroverlast en de isolerende en verkoelende werking.

  Neem contact op

  Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over het aanleggen van een sedem dak en subsidie? Of heb je behoefte aan advies? Dan kun je altijd contact opnemen met de specialisten van Simply Sedum via 0344-234469. Wij informeren je graag verder en denken met je mee. Zo kun je goed voorbereid aan de slag gaan.