0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Bodembedekkers kopen bij Simply Sedum

  Maak kennis met de sedumbodembedekkers van Simply Sedum. In ons assortiment vind je sedum bodembedekkers, maar ook een combinatie van sedum met prachtige wilde bloemen. Bodembedekkers zijn planten die dankzij hun dichtheid voorkomen dat onkruid een kans krijgt. Daarnaast beschermen ze de grond tegen uitdroging. Daarnaast ziet het er ook nog eens erg mooi uit!

  Sedummixmat | Per M2

  Sedummixmat | Per M2

  ✓ Minder onkruid door minimaal 95% begroeiing
  ✓ Goed doorworteld
  ✓ 8 - 12 soorten sedum

  27,45 incl. BTW
  Sedum kruidenmat | Per M2

  Sedum kruidenmat | Per M2

  ✓ Gevarieerde en kleurrijke vegetatie
  ✓ Biologisch afbreekbare kokosvezelmat
  ✓ Sedum en kruiden plantjes

  29,95 incl. BTW

  Bekijk hier onze animatie video

   

   

  Bodembedekkers online kopen

  Ben je op zoek naar mooie sedum bodembedekkers? Dan ben je bij Simply Sedum aan het juiste adres. Wij hebben al meer dan 15 jaar pure vakkennis en bieden daarom alleen de beste kwaliteit aan. De bodembedekkers met planten uit ons assortiment zijn makkelijk aan te leggen. Je krijgt ze eenvoudig en makkelijk geleverd en je kan er direct mee aan de slag. Daarnaast geniet je van vrijwel geen onderhoud.

   

  Wat zijn bodembedekkers?

  Maak kennis met de sedum bodembedekkers van Simply Sedum. Bodembedekkers zijn grond dekkende planten die zich uitstrekken over de grond, wat helpt om onkruid te bestrijden en de grond te beschermen tegen erosie. Bovendien kunnen ze een aantrekkelijke aanvulling zijn op het dak door de prachtige kleuren. In ons assortiment vind je sedum bodembedekkers, maar ook een combinatie van sedum met prachtige wilde bloemen.

  Sedum als bodembedekker

  'Kan sedum ook op de grond?' Het is een vraag die wij vaak krijgen. Sedum kan niet alleen op daken geplaatst kan worden, maar is ook een goede bodembedekker! Doordat sedum het gehele jaar door groen blijft geniet je het hele jaar door van deze groene vetplantjes. Sedum is een makkelijke plant die het onder bijna alle omstandigheden goed doet. Je hoeft het nauwelijks te onderhouden en het groeit als een mooi geheel. Dit maakt een sedum bodembedekker een goede keus.

  Is sedum bodembedekking beloopbaar?

  Sedum staat bekend om zijn robuustheid. Hoewel het enige mate van betreding kan verdragen, is het belangrijk te weten dat sedum niet intensief beloopbaar is. Regelmatig lopen op sedum kan leiden tot schade aan de planten. Sedum kan kleine paden of incidentele stappen weerstaan, maar voor gebieden met veel voetverkeer is het aan te raden om stevige looproutes of stapstenen te gebruiken om de planten te beschermen.

   

  Voordelen van sedum bodembedekkers

  • Onderhoudsarm: Een van de grootste voordelen van sedum bodembedekkers is dat ze weinig onderhoud vergen. Ze zijn bestand tegen droogte en hebben weinig water nodig, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een druk leven.
  • Bodemerosie preventie: Sedum bodembedekkers helpen bodemerosie te voorkomen door de grond op zijn plaats te houden met hun uitgebreide wortelstelsel.
  • Onkruidbestrijding: Deze planten groeien snel en vormen een dichte begroeiing die onkruid geen kans geeft om te groeien.
  • Mooi voor het oog: Sedum bodembedekkers zijn visueel aantrekkelijk en voegen kleur en textuur toe aan uw tuin.
  • Bevordering van biodiversiteit: Ze trekken nuttige insecten en bijen aan, wat bijdraagt aan een gezonde en evenwichtige tuin.

   

  Nadelen van sedum bodembedekker

  Potentiële overgroei: Hoewel sedum bodembedekkers geweldig zijn voor het onderdrukken van onkruid, kunnen ze soms te enthousiast groeien en andere planten in uw tuin overwoekeren. Het is belangrijk om hun groei in de gaten te houden en ze indien nodig terug te snoeien. Het afbakenen van de matten is hierbij ook belangrijk

  Gevoelig voor vraat: Slakken en sommige insecten zijn dol op sedum bodembedekkers. Hoewel dit de biodiversiteit bevordert, kan het ook schade aan de planten veroorzaken.

  Onderhouden van sedum bodembedekker

  Bodembedekkers zijn aantrekkelijk en een mooie aanvulling op het dak. De meeste bodembedekkers hebben een groenblijvende bladeren. Sedum bodembedekkers zijn een goede keuze voor gebieden met weinig zonlicht, omdat ze vaak in de schaduw kunnen groeien. Dit maakt hen geschikt voor gebieden die moeilijk te beplanten zijn. Bodembedekkers zijn vaak gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden. Ze vereisen geen extra water, tenzij er bijzonder weinig neerslag valt. Om jouw sedum bodembedekker mooi en gezond te houden adviseren wij 1 - 2 keer in het jaar te bemesten met sedummix.

   

  Ontdek ons assortiment

  In ons assortiment vind je een ruim aanbod bodembedekkers vol planten. Over het algemeen zijn de voordelen van sedum bodembedekkers talrijk en wegen ze vaak op tegen de paar nadelen. Bij Simply Sedum willen we u helpen bij het kiezen van de beste sedumbodembedekkers voor uw tuin. Zo kan je kiezen uit een vegetatiemat speciaal voor bijen en vlinders. Deze mat bestaat uit een grote variatie aan sedum, siergrassen, planten en kruiden. Een andere mat die prachtig zal staan in iedere tuin is de wildflowermat. Deze mat zorgt voor een gevarieerde en kleurrijke vegetatie in de tuin. Natuurlijk vind je in ons assortiment ook een sedummixmat.

   

  Bestel jouw bodembedekkers online

  Bekijk ons assortiment bodembedekkers en kies diegene die jou het meest aanspreekt. Plaats jouw favoriet eenvoudig in je winkelwagen en bestel direct. Geniet van gratis verzending bij besteding vanaf 150,-. Heb je vragen of wil je meer informatie over onze producten? Dan helpen we je graag. Onze specialisten zijn bereikbaar via 0344 – 23 44 69 of per mail via [email protected].