0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Waarom een constructieberekening uit laten voeren?

  Je wilt je dak graag voorzien van sedum met de producten van Simply Sedum. Maar is jouw dak wel geschikt voor de aanleg van een groendak? Er zijn namelijk een aantal voorwaarden waaraan je dak moet voldoen. Zo moet de constructie sterk genoeg zijn om het sedum te kunnen dragen. Hoewel de meeste daken prima geschikt zijn voor sedummatten of -cassettes, is er in sommige gevallen nog wat onzekerheid. Daarom is er de mogelijkheid om met de hulp van een van onze partners Visional Design een constructieberekening uit te laten voeren.

  Is mijn dak sterk genoeg voor sedum?

  Je bent van plan om sedum op dak aan te leggen. Het is dan uiteraard fijn om te weten dat de dakconstructie in orde is en in staat is om het gewicht van de matten, cassettes en alles aanverwante producten te dragen. Ook wanneer het sedum volledig verzadigd is met regenwater. Volledig verzadigd wegen de verschillende lagen ongeveer 80 kg per vierkante meter.  

  Bij de aanleg van een groen dak kan het gewicht op je dak veranderen. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de constructie. Extra gewicht zorgt voor een zwaardere belasting, waardoor het soms noodzakelijk is om extra maatregelen te nemen om het dak te versterken.

  Constructieberekening uit laten voeren

  Hoewel de meeste goed gebouwde daken prima in staat zijn om sedum te dragen, is er bij sommige dakconstructies nog enige twijfel. Wij bieden daarom de mogelijkheid om een grondige constructieberekening uit te laten voeren door onze partner Visional Design. Uiteraard zijn hier wel extra kosten aan verbonden. Bij het uitvoeren van een constructieberekening wordt uitgerekend of een bepaalde constructie in de praktijk toepasbaar is. Je hebt vervolgens de bevestiging dat de constructie onder het extra gewicht niet zal instorten. Om een berekening te kunnen uitvoeren, hebben zij een aantal zaken, waaronder de tekening.

  Vraag een offerte aan

  Ben je benieuwd naar de kosten voor een constructieberekening? Of heb je behoefte aan meer informatie over het proces? Vraag dan eenvoudig een offerte aan of neem direct contact met ons op door te bellen naar 0344 - 23 44 69 of te mailen naar [email protected]. Wij helpen je dan graag verder.