0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Extensief groendak

  De opkomst van het extensief groendak                        

  Een extensief groendak wordt alsmaar populairder in Nederland. We zien ze steeds vaker op woningen, schuren en garages. Heb je interesse in een extensief groendak? Dan ben je bij Simply Sedum aan het juiste adres. Op deze pagina geven we je meer informatie over dit type dak. Zo kom je te weten wat een extensief groendak is en wat het jou kan bieden. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

   

  Wat is een extensief groendak?

  Een extensief groendak is een dak met een vegetatie die zichzelf grotendeels in stand kan houden. Dat betekent dat het weinig onderhoud nodig heeft en zichzelf gemakkelijk kan ontwikkelen. Dit in tegenstelling tot een intensief groendak. Een intensief groendak heeft een meer gevarieerde en grotere beplanting en vereist daarom ook meer onderhoud. Een ander woord voor een intensief groendak is een daktuin.

  Een soort beplanting dat heel veel wordt gebruikt voor extensieve groendaken is sedum. Sedum is een klein vetplantje dat sterk en onderhoudsarm is. Daarnaast is zeer goed in de retentie van omgevingswater.

   

  Ontdek de pluspunten voor jou

  Heb je interesse in een extensief groendak op je kantoor, woning of schuur? Dan wil je uiteraard meer weten over de pluspunten die het jou kan bieden. Daarom zetten we een aantal belangrijke factoren hieronder voor je op een rij:

  1. Het zorgt voor een betere isolatie van je woning, schuur of kantoor. In de zomer blijft het langer koel, terwijl het in de winter langer aangenaam warm blijft binnen.
  2. Wil je ervoor zorgen dat je dakbedekking langer meegaat? Dan is een extensief groendak een uitstekends oplossing.
  3. Heftige regenval of sneeuw kan leiden tot wateroverlast. Met groen op je dak is dat verleden tijd. Water wordt opgenomen door de plantjes en langzaam afgegeven aan de omgeving.
  4. Zowel je dak als je omgeving wordt groener. De plantjes trekken namelijk allerlei insecten, vlinders en vogels aan. Deze zijn heel goed voor de biodiversiteit.

   

  Stel je vraag

  Wij hopen dat we je op deze pagina voldoende hebben geïnformeerd over het onderwerp. Heb je nog vragen of behoefte aan advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 0344 - 23 44 69 of te mailen via [email protected].

  Direct je eigen groene dak aanleggen? Bestel dan gemakkelijk alle benodigdheden als sedumcassettes, sedummatten en hulpmiddelen online bij Simply Sedum!