0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sedummatten kopen bij Simply Sedum

  Bij Simply Sedum kun je terecht voor hoge kwaliteit sedum matten die geschikt zijn voor daken. Deze kun je hier eenvoudig en snel bestellen in onze webshop, zodat je ze thuis op je dak kunt leggen. Tevens bieden we je de mogelijkheid om de groene matten op je dak te laten leggen door onze professionals. Sedum matten zijn lange rollen die bestaan uit kleine volwassen plantjes. De plantjes zijn sterk, volledig bedekkend en onderhoudsarm. Lees verder als je meer wilt weten over de sedum matten die wij verkopen.

  Matten of cassettes?

  Wat is het verschil? Wat is het verschil?
  Sedummat | Per M2

  Sedummat | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Lichtgewicht
  ✓ Ook te gebruiken als bodembedekker

  27,45 incl. BTW
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraat

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraat

  ✓ Basispakket
  ✓ Bescherming van dakbedekking
  ✓ Geschikt voor hellende daken

  45,14 incl. BTW
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, substraat en grind

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, substraat en grind

  ✓ Basispakket
  ✓ Zorgt voor een goede afwatering
  ✓ Geschikt voor hellende daken

  53,49 incl. BTW
  Meest gekozen
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage en substraat

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage en substraat

  ✓ Basispakket
  ✓ Waterbergend vermogen van 27l/m2
  ✓ Geschikt voor platte daken

  60,10 incl. BTW
  Compleet pakket
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage, substraat en grind

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage, substraat en grind

  ✓ Compleet pakket
  ✓ Gelijk aan de slag
  ✓ Geschikt voor platte daken

  68,45 incl. BTW

  Voordelen van sedum

  Wil jij graag een groen dak? Dan zijn sedum matten de oplossing! Sedum op je dak biedt namelijk ontzettend veel voordelen. Zo heeft een groen dak een positieve invloed op de biodiversiteit en jouw leefomgeving. Blijft het langer koel binnen door de isolerende werking. En verhoogt het de levensduur van je dak. Daar komt nog eens bij dat een groen dak er een stuk aantrekkelijker uitziet. Genoeg redenen dus om een sedum matten aan te schaffen en je dak te bedekken met dit krachtige en prachtige plantje.

   

  Sedummatten leggen

  Nadat je sedummatten bij ons hebt bestelt, kun je beginnen met het leggen van sedum. Uiteraard is het wel van belang dat er een goede laagopbouw wordt gemaakt. Om je op weg te helpen, hebben we speciale sedumpakketten samengesteld. Hierin vind je alle benodigdheden om op de juiste manier een sedumdak aan te leggen. Geef je deze klus liever uit handen aan een professional? Dan kun je ons ook inschakelen. Wij komen vervolgens bij je langs om de sedummatten op de juiste manier te leggen.

  Plaats een bestelling

  In onze webshop kun je heel eenvoudig je sedummatten in de gewenste maat bestellen. Uiteraard is het wel van belang dat je vooraf alles goed inmeet. Je dak moet voldoende draagkracht hebben en nog een tijdje meekunnen. Meer weten over het inmeten van je dak? Neem dan gerust contact met ons op. Nadat je je bestelling hebt geplaatst, zorgen wij ervoor dat de sedummatten zo snel mogelijk bij je thuis worden geleverd. Je kunt dan direct aan de slag gaan met de aanleg.

  Lees meerLees minder

  Veel gestelde vragen over sedummatten 

  Wat zijn de kosten van een sedumdak?

  De kosten die je betaalt voor het aanleggen van een groen dak worden bepaald door een aantal factoren. Om je meer duidelijkheid te geven over de prijs die je kunt verwachten, zetten we hier een aantal bepalende factoren voor je op een rij.

  Sedummat geschikt voor jouw dak?

  Wil jij deze sedummatten plaatsen op jouw dak? Doordat een sedummat water opneemt wordt deze zwaarder. Jouw dak moet dus een sedummat in verzadigde staat (45 kilo) kunnen dragen. Ook moet er rekening gehouden worden met de helling van jouw dak. Wil je weten of jouw dak geschikt is? Neem dan contact met ons op, dan kijken we er samen naar!

  Hoe ziet deze sedummat eruit?

  In de sedummatten die wij aan jou leveren zitten 10 tot 12 soorten sedumplantjes. Je kunt de matten gelijk aanleggen want ze zijn voor 95% begroeid met vetplantjes. De hoogte van een sedummat is 61 tot 70 millimeter.

  Hoe moet ik mijn groene dak onderhouden?

  Het enige wat je moet doen is, bij lang aanhoudende warmte, jouw sedumdak water geven. Als je ziet dat de sedumplanten niet goed groeien dan kan je altijd bijmesten met sedummix. Een sedumdak vergt niet veel onderhoud dus.

  Wat zijn de voordelen van sedummatten?

  1. Wateropslag: De kleine plantjes nemen een groot gedeelte van de neerslag op. Het waterbergend vermogen is 27l/m2. Vervolgens wordt het vocht langzaam afgegeven aan de omgeving. Het is dus een hele goede waterbuffer bij wateroverlast. 2. Verlengde levensduur: Een dak met groen zal langer meegaan dan een dak met normale dakbedekking. Groene daken gaan maar liefst 60 jaar mee, mits het goed onderhouden wordt. Ter vergelijking: een bitumen dak gaat ongeveer 20 jaar mee. 3. Aangenaam binnenklimaat: Een groen dak zorgt voor een gelijkmatiger binnenklimaat. Je hebt minder te maken met grote temperatuur verschillen. Dit betekent dat de verwarming en airconditioning minder ingezet hoeven worden om een aangename temperatuur te behouden. 4. Hoger rendement zonnepanelen: Het groen heeft ook een positief effect op het rendement van je zonnepanelen. Je dak wordt namelijk veel minder warm door zoninstraling. Hierdoor kan de warmte van de zonnepanelen beter afgevoerd worden, waardoor het rendement stijg met 9 tot 16 procent. 5. Meer biodiversiteit: Een groen dak heeft een positief effect op de biodiversiteit. Het verbetert namelijk de leefomgeving van onder andere vogels, insecten en vlinders.

  Wat is het waterbergend vermogen?

  De sedummatten hebben een waterbergend vermogen van 27 liter per m2.

  Zijn de sedummatten geschikt als bodembedekker?

  Ja! De sedummatten kan je op de tuinaarde leggen, daar zullen ze zich wortelen.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »