0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sedum matten kopen

  Bij Simply Sedum kun je terecht voor hoge kwaliteit sedum matten die geschikt zijn voor daken. Deze kun je hier eenvoudig en snel bestellen in onze webshop, zodat je ze thuis op je dak kunt leggen. Tevens bieden we je de mogelijkheid om de groene matten op je dak te laten leggen door onze professionals. Sedum matten zijn lange rollen die bestaan uit kleine volwassen plantjes. De plantjes zijn sterk, volledig bedekkend en onderhoudsarm. Lees verder als je meer wilt weten over de sedum matten die wij verkopen.

  Matten of cassettes?

  Wat is het verschil? Wat is het verschil?
  Sedummat | Per M2

  Sedummat | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Lichtgewicht
  ✓ Ook te gebruiken als bodembedekker

  27,45 incl. BTW
  Geschikt voor hellende daken
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  ✓ Basispakket
  ✓ Bescherming van dakbedekking
  ✓ Geschikt voor hellende daken

  45,14 incl. BTW
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, substraatkorrels en grindrand

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, substraatkorrels en grindrand

  ✓ Basispakket
  ✓ Zorgt voor een goede afwatering
  ✓ Geschikt voor hellende daken

  53,49 incl. BTW
  Meest gekozen
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage en substraatkorrels

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage en substraatkorrels

  ✓ Basispakket
  ✓ Waterbergend vermogen van 27l/m2
  ✓ Geschikt voor platte daken

  60,10 incl. BTW
  Totaal pakket
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage, substraatkorrels en grindrand
  68,45 incl. BTW
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage en substraatrol

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek, drainage en substraatrol

  ✓ Licht gewicht basispakket
  ✓ Waterbergend vermogen van 20l/m2
  ✓ Geschikt voor platte daken

  60,55 incl. BTW

  Bekijk hier onze video over Sedum matten

  De voordelen van sedum

  Sedum, ook wel vetkruid genoemd, is een populaire keuze bij het aanleggen van groene daken! Wil jij graag een groen dak? Dan zijn sedum matten de oplossing! Sedum op je dak biedt namelijk ontzettend veel voordelen:

  • Biodiversiteit: Sedumdaken helpen bij het verhogen van de biodiversiteit doordat ze een habitat bieden voor verschillende soorten insecten en vogels.
  • Leefomgeving: De sedum neemt CO2 op en verbetert hierdoor de luchtkwaliteit in de leefomgeving. 
  • Isolatie: Groene daken hebben een isolerende werking, die helpen bij het reguleren van de binnentemperatuur. In de zomer blijft het hierdoor koeler en in de winter wordt er meer warmte vastgehouden.
  • Langere levensduur van het dak: Een sedumdak beschermt de dakbedekking tegen UV-straling, temperatuur schommelingen en andere weersinvloeden. Dit resulteert in een langere levensduur van jouw dak.
  • Prachtige uitstraling: Deze sedumdaken zijn prachtig om te zien en zullen voor een mooie uitstraling zorgen van jouw huis of het gebouw!
  • Eenvoudig aangelegd: Sedum is heel gemakkelijk om aan te leggen. Hierdoor kan je het zelf doen, maar wij kunnen ook jouw groendak aanleggen!

   

  Genoeg redenen dus om sedum matten aan te schaffen en je dak te bedekken met dit krachtige en prachtige plantje.

   

  Sedummatten zelf leggen

  Nadat je sedummatten bij ons hebt bestelt, kun je beginnen met het leggen van sedum. Het leggen van sedummatten is eenvoudig en kan een doe-het-zelf project zijn. Het is echter belangrijk om de juiste laagopbouw te maken voor een succesvol sedumdak. Uiteraard is het wel van belang dat er een goede laagopbouw wordt gemaakt. Om je op weg te helpen, hebben we speciale sedumpakketten samengesteld. Hierin vind je alle benodigdheden om op de juiste manier een sedumdak aan te leggen. In de video zie je hoe het aanleggen van een groendak werkt. Wil je weten wat de verschillen zijn tussen sedummatten en sedumcassettes? Bekijk dan deze pagina. Geef je deze klus liever uit handen aan een professional? Dan kun je ons ook inschakelen. Wij komen vervolgens bij je langs om de sedummatten op de juiste manier te leggen.

   

  Groen dak laten aanleggen door Simply Sedum

  Wist je dat je door ons je groene dak kan laten aanleggen? Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring in het vakgebied en helpen je daarom graag. Klik eenvoudig op de button ‘laten aanleggen’ bij de sedummatten die jij gekozen hebt. Of bekijk de mogelijkheden op deze pagina. Vul het aantal vierkante meters in bij de gewenste sedum matten en wij doen de rest. We berekenen de complete aanlegkosten erbij zodat je een duidelijke prijsindicatie hebt. Zodra je je bestelling hebt geplaatst komen we met je in contact en bespreken we wanneer we bij jou langskomen om jouw groene dak aan te leggen.

  Opbouw van een sedumdak

  Kies je voor sedummatten dan is de opbouw van je sedumdak net wat anders dan als je gebruik maakt van sedum cassettes. Als je zelf aan de slag gaat met de aanleg van je groen dak is het handig om te weten wat de opbouw is van een sedumdak. Zo kan je onder andere gebruik maken van onderdoek, drainage, substraatkorrels en grindrand. In ons aanbod vind je complete pakketten zodat je niks vergeet mee te bestelen. Kies bijvoorbeeld voor het complete pakket sedummat icl. Onderdoek, drainage, substraatkorrels en grindrand. Zo kan je direct aan de slag. Bescherm eerst je dak met het onderdoek. Daaroverheen leg je de drainagematten voor een goede afwatering. Daarna leg je een laagje substraatkorrels op je dag. Om vervolgens de sedummatten aan te leggen.

   

  Sedummatten kopen bij Simply Sedum

  Als je bij ons je sedummatten besteld ben je gegarandeerd van kwaliteit. Wij zijn al meer dan 15 jaar werkzaam in het vakgebied en weten dus wat goed is. Ook voor vragen kan je altijd bij ons terecht. Al onze bestellingen leveren wij met eigen vervoer. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent en kunnen we je de juiste informatie geven wat betreft verzending. Doordat de sedummatten met eigen transport bij jou bezorgd worden geven we je graag advies ter plaatse. Voor vragen kan je dus ook bij onze bezorger terecht.

   

  Plaats een bestelling

  In onze webshop kun je heel eenvoudig je sedummatten in de gewenste maat bestellen. Uiteraard is het wel van belang dat je vooraf alles goed inmeet. Je dak moet voldoende draagkracht hebben en nog een tijdje meekunnen. Meer weten over het inmeten van je dak? Neem dan gerust contact met ons op. Nadat je je bestelling hebt geplaatst, zorgen wij ervoor dat de sedummatten zo snel mogelijk bij je thuis worden geleverd. Je kunt dan direct aan de slag gaan met de aanleg.

  Veel gestelde vragen over sedummatten 

  Wat zijn de kosten van een sedumdak?

  De kosten die je betaalt voor het aanleggen van een groen dak worden bepaald door een aantal factoren. Om je meer duidelijkheid te geven over de prijs die je kunt verwachten, zetten we hier een aantal bepalende factoren voor je op een rij.

  Sedummat geschikt voor jouw dak?

  Wil jij deze sedummatten plaatsen op jouw dak? Doordat een sedummat water opneemt wordt deze zwaarder. Jouw dak moet dus een sedummat in verzadigde staat (45 kilo) kunnen dragen. Ook moet er rekening gehouden worden met de helling van jouw dak. Wil je weten of jouw dak geschikt is? Neem dan contact met ons op, dan kijken we er samen naar!

  Hoe ziet deze sedummat eruit?

  In de sedummatten die wij aan jou leveren zitten 10 tot 12 soorten sedumplantjes. Je kunt de matten gelijk aanleggen want ze zijn voor 95% begroeid met vetplantjes. De hoogte van een sedummat is 61 tot 70 millimeter.

  Hoe moet ik mijn groene dak onderhouden?

  Het enige wat je moet doen is, bij lang aanhoudende warmte, jouw sedumdak water geven. Als je ziet dat de sedumplanten niet goed groeien dan kan je altijd bijmesten met sedummix. Een sedumdak vergt niet veel onderhoud dus.

  Wat zijn de voordelen van sedummatten?

  1. Wateropslag: De kleine plantjes nemen een groot gedeelte van de neerslag op. Het waterbergend vermogen is 27l/m2. Vervolgens wordt het vocht langzaam afgegeven aan de omgeving. Het is dus een hele goede waterbuffer bij wateroverlast. 2. Verlengde levensduur: Een dak met groen zal langer meegaan dan een dak met normale dakbedekking. Groene daken gaan maar liefst 60 jaar mee, mits het goed onderhouden wordt. Ter vergelijking: een bitumen dak gaat ongeveer 20 jaar mee. 3. Aangenaam binnenklimaat: Een groen dak zorgt voor een gelijkmatiger binnenklimaat. Je hebt minder te maken met grote temperatuur verschillen. Dit betekent dat de verwarming en airconditioning minder ingezet hoeven worden om een aangename temperatuur te behouden. 4. Hoger rendement zonnepanelen: Het groen heeft ook een positief effect op het rendement van je zonnepanelen. Je dak wordt namelijk veel minder warm door zoninstraling. Hierdoor kan de warmte van de zonnepanelen beter afgevoerd worden, waardoor het rendement stijg met 9 tot 16 procent. 5. Meer biodiversiteit: Een groen dak heeft een positief effect op de biodiversiteit. Het verbetert namelijk de leefomgeving van onder andere vogels, insecten en vlinders.

  Wat is het waterbergend vermogen?

  De sedummatten hebben een waterbergend vermogen van 27 liter per m2.

  Zijn de sedummatten geschikt als bodembedekker?

  Ja! De sedummatten kan je op de tuinaarde leggen, daar zullen ze zich wortelen.