0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bekijk de producten

  Wat zijn de voordelen van groene daken?

  Wanneer je een groen dak aanlegt, brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Om je een duidelijk overzicht te geven van de voordelen, zetten we ze hier voor je op een rij:

   

  1. Wateropslag: De kleine plantjes nemen een groot gedeelte van de neerslag op. Vervolgens wordt het vocht langzaam afgegeven aan de omgeving. Het is dus een hele goede waterbuffer bij wateroverlast.

   

  1. Verlengde levensduur: Een dak met groen zal langer meegaan dan een dak met normale dakbedekking. Groene daken gaan maar liefst 60 jaar mee, mits het goed onderhouden wordt. Ter vergelijking: een bitumen dak gaat ongeveer 20 jaar mee.

   

  1. Aangenaam binnenklimaat: Een groen dak zorgt voor een gelijkmatiger binnenklimaat. Je hebt minder te maken met grote temperatuur verschillen. Dit betekent dat de verwarming en airconditioning minder ingezet hoeven worden om een aangename temperatuur te behouden.

   

  1. Hoger rendement zonnepanelen: Het groen heeft ook een positief effect op het rendement van je zonnepanelen. Je dak wordt namelijk veel minder warm door zoninstraling. Hierdoor kan de warmte van de zonnepanelen beter afgevoerd worden, waardoor het rendement stijg met 9 tot 16 procent.

   

  1. Meer biodiversiteit: Een groen dak heeft een positief effect op de biodiversiteit. Het verbetert namelijk de leefomgeving van onder andere vogels, insecten en vlinders.

   

  1. Schone lucht: Het heeft niet alleen een positief effect op de leefomgeving van dieren en insecten, maar ook op die van ons. De kleine plantjes filteren namelijk fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof.

   

  1. Goede isolatie: Met groen verhoog je de isolatie van je dak. In de zomer wordt de warmte beter buiten gehouden en in de winter blijft de warmte beter binnen. De isolerende werking verlaagt het energieverbruik en uiteindelijk de energiekosten.

   

  1. Geluidwerend: Harde geluiden worden geabsorbeerd door de plantjes. Het brengt daarom zowel binnen als buiten meer rust.

   

  Meer weten over de verschillende voordelen van groene daken? Neem dan gerust contact met ons op.

  Onze oplossingen

  Aanbieding
  Sedumcassette | Per stuk | 48x48cm

  Sedumcassette | Per stuk | 48x48cm

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  14,31 incl. BTW
  Sedummat | Per M2

  Sedummat | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Lichtgewicht
  ✓ Ook te gebruiken als bodembedekker

  27,45 incl. BTW
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraat

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraat

  ✓ Basispakket
  ✓ Bescherming van dakbedekking
  ✓ Geschikt voor hellende daken

  45,14 incl. BTW
  Sedumcassette | Per M2

  Sedumcassette | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  61,55 incl. BTW
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »