0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bekijk de producten

  Wat zijn de voordelen van groene daken?

  Het laten plaatsen van een sedumdak of groen dak op de woning heeft tal van voordelen. Het heeft zowel voordelen voor het milieu als voor je eigen woning. We bespreken deze belangrijke voordelen graag. Hieronder lichten we daarom de voordelen van een groen dak toe.

  1. Verbeteren van het klimaat in de woning

  Eén van de voordelen van een sedumdak heeft te maken met het klimaat in de woning. Een groen dak zorgt voor een beter binnenklimaat. Met sedum verhoog je de isolatie van je dak. In de zomer wordt de warmte beter buiten gehouden en in de winter blijft de warmte beter binnen. De isolerende werking verlaagt het energieverbruik en uiteindelijk de energiekosten. Het reguleert de tempratuur in de woning of het gebouw. Planten (zoals sedum) nemen namelijk de warmte op en geven deze af aan de lucht, waardoor de temperatuur in de woning aangenamer wordt. Dit betekent dat de verwarming en airconditioning minder ingezet hoeven te worden. Hierdoor kun je besparen op de energiekosten én laten we eerlijk zijn, dat wilt momenteel iedereen. Naast een goede isolatie en besparingsmogelijkheden, hebben de plantjes ook een geluidwerende functie. Harde geluiden worden geabsorbeerd door de plantjes. Het brengt daarom zowel binnen als buiten meer rust.

  2. Verbeteren van de waarde van de woning

  Een ander voordeel van een sedumdak heeft te maken met de waarde van de woning. Groene daken kunnen de waarde van een woning aanzienlijk verhogen, omdat ze tal van voordelen bieden voor zowel de eigenaar als voor het milieu. Hieronder bespreken we enkele manieren waarop groene daken de waarde van een woning kunnen verhogen.

  • Een sedum dak kan de energiekosten van een woning verlagen. Door de warmte van de zon te reguleren, kan een groen dak bijdragen aan een lagere energierekening. Dit kan de waarde van een woning verhogen, omdat potentiële kopers geïnteresseerd zijn in energiezuinige woningen.
  • Voor potentiële kopers die geïnteresseerd zijn in een gezonde en veilige leefomgeving verhoogd het de waarde van de woning ook. Planten absorberen namelijk CO2 uit de lucht en produceren zuurstof, waardoor de luchtkwaliteit verbeterd wordt.
  • Een groen dak kan ook de esthetische waarde van een woning verhogen. Een groen dak geeft een woning een groene oase waar men van kan genieten.
  • Een dak met groen gaat langer mee dan een dak met normale dakbedekking. Groene daken gaan maar liefst 60 jaar mee, mits het goed onderhouden wordt. Ter vergelijking: een bitumen dak gaat ongeveer 20 jaar mee.
  • Hoger rendement zonnepanelen: Het groen heeft ook een positief effect op het rendement van je zonnepanelen. Je dak wordt namelijk veel minder warm door zoninstraling. Hierdoor kan de warmte van de zonnepanelen beter afgevoerd worden, waardoor het rendement stijg met 9 tot 16 procent.

  3. Biodiversiteit en milieubewust

  Naast alle voordelen in en voor de woning, heeft het ook voordelen voor de biodiversiteit en het milieu. De kleine sedumplantjes nemen een groot gedeelte van de neerslag op. Vervolgens wordt het vocht langzaam afgegeven aan de omgeving. Het is dus een hele goede waterbuffer bij wateroverlast. Daarnaast is het positieve effect op de biodiversiteit een ander voordeel van een groen dak. Het verbetert namelijk de leefomgeving van onder andere vogels, insecten en vlinders. Het heeft niet alleen een positief effect op de leefomgeving van dieren en insecten, maar ook op die van ons. De kleine plantjes filteren namelijk fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof, wat zorgt voor een schonere lucht. Tot slot kan een groen dak ook bijdragen aan een verhoogde milieubewustzijn van de eigenaar van de woning.

  Meer weten over sedumdaken?

  Het mag duidelijk zijn, een groen dak kan de waarde van een woning aanzienlijk verhogen door de vele voordelen die het biedt voor zowel de eigenaar als voor het milieu. Meer weten over de verschillende voordelen van groene daken? Of bekijk de sedummatten of sedumcassettes direct. Toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  Onze oplossingen

  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  14,42 incl. BTW
  Sedummat | Per M2

  Sedummat | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Lichtgewicht
  ✓ Ook te gebruiken als bodembedekker

  27,45 incl. BTW
  Geschikt voor hellende daken
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  ✓ Basispakket
  ✓ Bescherming van dakbedekking
  ✓ Geschikt voor hellende daken

  45,14 incl. BTW
  Sedum Cassette | Per M2

  Sedum Cassette | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  61,99 incl. BTW