0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bekijk de producten

  Welk onderhoud is er nodig voor een sedumdak?

  Een groot voordeel van sedum is dat het heel weinig onderhoud vereist. Dat betekent echter niet dat je helemaal nooit wat hoeft te doen aan je groendak. Om je sedumdak in topconditie te houden, is het van belang dat je een paar keer per jaar onderhoud uitvoert. We zetten een vijftal kleine onderhoudsklussen voor je op een rij die er voor zorgen dat jouw sedum er altijd perfect bij ligt:

  1. Controleren van de dakbedekking: Het is aan te raden om ongeveer tweemaal per jaar je dakbedekking te controleren. Je checkt dan op zichtbare scheuren en openstaande randen. Probeer deze zo snel mogelijk te repareren om lekkage te voorkomen.
  2. Controleer de afvoeren: Een goede afwatering is erg belangrijk voor een sedumdak. Houd daarom je afvoeren goed in de gaten en verwijder eventueel vuil. Zorg er daarnaast ook voor dat de grindrand vrij is van onkruid en sedum.
  3. Maak het boldraadrooster regelmatig schoon: Ook het schoonhouden van het boldraadrooster bevordert de waterafvoer.
  4. Bemest het sedum: Door het sedum in het voorjaar langwerkende sedummest te geven, krijgt het voldoende voeding. Weet je niet precies wanneer je sedum mest nodig heeft, dan is het ontstaan van mos en verkleuring van de plantjes een goede indicatie. Voor meer informatie over het bemesten kun je altijd contact opnemen met onze specialisten.
  5. Verwijder een aantal keer per jaar het onkruid: Een ander belangrijk onderdeel van het onderhoud is het verwijderen van onkruid. Dit hoeft maar een paar keer per jaar te gebeuren. Verwijder de grassen en ander onkruid al voordat ze in de bloei komen. Zo voorkom je dat ze zich verder verspreiden. Verwijder het handmatig en gebruik eventueel een smal plamuurmes om het uit te steken. Steek niet te diep, want dan kun je de drainagelaag of beschermfolie beschadigen. Eventuele mossen op je dak bestrijd je met kalk.

  Heb je behoefte aan tips voor het onderhoud van je sedumdak? Of wil je meer weten over de producten die je nodig hebt voor het onderhoud? Neem dan contact op met Simply Sedum. Wij beantwoorden al je vragen aangaande groene daken en voorzien je van advies op maat.

  Onze oplossingen

  Sedum Cassette | Per stuk | 48x48cm

  Sedum Cassette | Per stuk | 48x48cm

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  14,42 incl. BTW
  Sedummat | Per M2

  Sedummat | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Lichtgewicht
  ✓ Ook te gebruiken als bodembedekker

  27,45 incl. BTW
  Sedum Cassette | Per M2

  Sedum Cassette | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  61,99 incl. BTW
  Geschikt voor hellende daken
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  ✓ Basispakket
  ✓ Bescherming van dakbedekking
  ✓ Geschikt voor hellende daken

  45,14 incl. BTW
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »