0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Geen producten gevonden...

  Een lichtgewicht sedum dak

  Wil jij je woning, schuur of carport voorzien van een lichtgewicht sedum dak? Dan ben je bij Simply Sedum aan het juiste adres. Bij ons kun je namelijk terecht voor alle benodigdheden om een sedumdak aan te leggen. Zo vind je in onze webshop sedum matten en sedum cassettes, maar ook de nodige hulpmiddelen als een substraatlaag. Bekijk direct welke producten jij nodig hebt om direct aan de slag te gaan met de aanleg van je lichtgewicht groendak. Plaats een bestelling en wij zorgen er met onze snelle verzending voor dat je jouw producten zo snel mogelijk in huis hebt. Meer weten over het lichtgewicht sedum dak? Lees dan verder.

   

  Voordeel van een lichtgewicht sedumdak

  Wil je woning graag voorzien van een groendak? Maar weet je niet zeker of je dak bestand is tegen het gewicht van het groen? Dan is een lichtgewicht sedumdak een uitstekende oplossing. Hoewel een sedumdak meer gewicht heeft dan traditionele dakbedekking, is het toch een stuk lichter van gewicht dan een intensief groendak. De meeste daken zijn daarom in staat het groen te dragen.

   

  Het gewicht van sedum op je dak

  Hoeveel weegt een lichtgewicht sedum dak precies? Een sedumdak met een standaard opbouw dat volledig verzadigd is, weegt circa 80 kg/m². Dit is dan ook het gewicht dat je dak moet kunnen dragen om zonder problemen een groen dak aan te leggen. De meeste daken kunnen dit prima dragen. Ter vergelijking, standaard belastinggrind dat op daken worden gelegd weegt zonder water ook ongeveer 80 kg/m².

   

  Ontvang advies op maat

  Weet je niet zeker over jouw dak ook geschikt is voor lichtgewicht sedum? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor advies. Het is zelfs mogelijk om een complete constructieberekening uit te laten voeren. Voor meer informatie hierover kun je altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 0344 - 23 44 69 of te mailen via [email protected].