0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Ecodak

  Voorzie je woning of schuur van een ecodak                 

  Het ecodak wordt steeds populairder in Nederland. En dat is uiteraard niet zo gek. We willen namelijk graag een steentje bijdragen aan een duurzame en groene toekomst. Dit concept sluit daar naadloos bij aan. Maar wat is een ecodak nu precies? En welke voordelen brengt het met zich mee? Op deze pagina vertelt Simply Sedum je er graag meer over.

   

  Wat is een ecodak?

  Een ecodak is een verzamelnaam voor verschillende soorten daken die gericht zijn op een groene en duurzame leefomgeving. Dit type dak wordt ook wel een groendak genoemd. Het dak wordt namelijk bedekt met kleine groene plantjes. De basis wordt gevormd door een waterdicht dak. Daarnaast wordt er een beschermdoek, drainagelaag en substraatlaag aangebracht. Hierover worden sedummatten of sedumcassettes aangelegd. Sedum is namelijk een vetkruid dat zich uitstekend leent voor een ecodak. Het biedt heel veel voordelen en vraagt weinig onderhoud.

   

  De voordelen van een ecodak

  Een ecodak brengt verschillende voordelen met zich mee. We zetten er een aantal voor je op een rij:

  1. Het groen heeft een positief effect op de biodiversiteit in jouw omgeving. Het trekt onder andere vogels, vlinders en insecten aan.
  2. Plantjes als sedum zijn heel goed in het opslaan van water. Alle neerslag wordt opgevangen en vervolgens langzaam afgegeven aan de omgeving.
  3. Met plantjes op je dak zorg je voor een betere isolatie van je woning. In de winter blijft het lekker warm en in de zomer langer koel.
  4. Een ecodak gaat een stuk langer mee dan reguliere dakbedekking als bitumen.

  Meer weten over de andere voordelen die het met zich meebrengt? Lees dan deze pagina met meer informatie over de voordelen van groene daken.

   

  Leg je eigen groendak aan

  Wij hopen dat je op deze pagina alle informatie hebt gevonden die je zocht. Heb je nog vragen? Of behoefte aan tips? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen via 0344 - 23 44 69 of een e-mail sturen naar [email protected].

  Wil je zelf graag een ecodak aanleggen op je schuur of woning? Dan kun je ook bij ons terecht. Wij hebben namelijk een uitgebreide webshop met alle benodigdheden voor een compleet groendak. Zo bestel je onder andere eenvoudig jouw sedumcassettes, sedummatten en hulpmiddelen online in onze webshop.