0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bekijk de producten

  Wanneer moet ik mijn groendak aanleggen?

  Een groendak of sedumdak kan in principe in elk seizoen worden aangelegd. Dit komt door de robuuste aard van sedumplanten. Deze flexibiliteit in planttijden maakt een sedumdak een uitstekende keuze voor vrijwel elk project, ongeacht de tijd van het jaar. Toch zijn er bepaalde perioden die de voorkeur genieten voor optimale resultaten.

   

  De voor- en nadelen van ieder seizoen

  Ieder seizoen brengt zijn voor- en nadelen met zich mee als het gaat om het aanleggen van een sedumdak. Daar willen we je graag meer informatie over geven! Hieronder vind je daarom de verschillende seizoenen op een rij en hun voor- en nadelen:

   

  1. Lente: De lente is een uitstekend seizoen om je groendak aan te leggen. Het sedum wat je aanbrengt op het dak is in deze periode in een groeispurt. Wanneer je het aanlegt, zul je direct resultaat zien. Een ander voordeel is dat het in de lente regelmatig regent, waardoor het sedum vanzelf voldoende vocht krijgt. Je hoeft daarom het dak niet extra te bevochtigen. Je groendak is dan gelijk helemaal klaar voor de zomer en zorgt voor heerlijke verkoeling.
  2. Zomer: In de zomer is het meestal lekker weer, je hebt dus tijdens de aanleg geen last van gladde of vochtige daken. Waar je echter wel op moet letten, is dat het groen voldoende vocht krijgt. Zeker in droge periodes is het noodzakelijk dat de net aangelegde plantjes dagelijks water krijgen voor 2 tot 4 weken. Hier moet je rekening mee houden wanneer je aan de slag gaat in de zomer.
  3. Herfst: In het najaar steken de meeste planten hun energie in het aanmaken van een sterk wortelstelsel. Dit is ook direct het grote voordeel van het aanleggen van sedum in de herfst. Het groen krijgt in de winter voldoende tijd om sterk te wortelen, waarna het in de lente volop tot bloei kan komen. Je moet er echter wel op letten dat het groendak vrij blijft van bladeren. Dit kan de groei namelijk belemmeren. 
  4. Winter: Ook in de winter kun je prima een groendak (laten) aanleggen. Een voorwaarde is wel dat het niet vriest. Verder moet je er rekening mee houden dat de plantjes in deze periode niet goed kunnen groeien door de lage temperatuur.

   

  Benieuwd naar meer?

  Wil je meer weten over de voor- en nadelen van de verschillende seizoenen bij het aanleggen van een groendak? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten vertellen je dan graag meer over het proces en voorzien je van advies op maat.

  Onze oplossingen

  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  Sedum Cassette | Per stuk | 60x40cm

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  14,42 incl. BTW
  Sedummat | Per M2

  Sedummat | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Lichtgewicht
  ✓ Ook te gebruiken als bodembedekker

  27,45 incl. BTW
  Sedum Cassette | Per M2

  Sedum Cassette | Per M2

  ✓ Absorbeert regenwater
  ✓ Verlaagt omgevingstemperatuur
  ✓ Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen

  61,99 incl. BTW
  Geschikt voor hellende daken
  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  Sedummat | Per M2 | Incl. onderdoek en substraatkorrels

  ✓ Basispakket
  ✓ Bescherming van dakbedekking
  ✓ Geschikt voor hellende daken

  45,14 incl. BTW