0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bekijk de producten

  Kan sedum op een schuin dak geplaatst worden?

  Een groen dak laten leggen is populairder dan ooit door zijn unieke eigenschappen. Daarnaast brengt het heel veel voordelen met zich mee. Deze hardnekkige plant groeit uitstekend op schuine daken en heeft weinig onderhoud nodig. Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan met de aanleg, maar nog makkelijker is het om de klus uit handen te geven aan een expert. Vooral sedum op een schuin dak kan een lastig klusje zijn.

   

  Sedum op een schuin dak

  Misschien vraag je jezelf af; hoe schuin mag mijn dak zijn. Bij een schuin dak maken wij graag gebruik van sedummatten. De sedummatten worden op het dak uitgerold. Bij een hellingshoek van maximaal 35% blijven de matten keurig liggen. Is je dak steiler? Dan maken wij gebruik van hulpmiddelen om de sedum op hun plek te houden.  

  Onderhouden van Sedum

  Sedum is aantrekkelijk en een mooie aanvulling op het schuine dak. Sedum is een goede keuze voor gebieden met weinig zonlicht, omdat ze vaak in de schaduw kunnen groeien. Dit maakt hen geschikt voor gebieden die moeilijk te beplanten zijn, zoals een schuin dak. Sedummatten zijn vaak gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden. Ze vereisen geen extra water, tenzij er bijzonder weinig neerslag valt. Om jouw sedum mooi en gezond te houden adviseren wij 1 - 2 keer in het jaar te bemesten met sedummix.

  Voordelen van een sedum dak

  Dat een sedum dak populair is door de vele voordelen, is inmiddels bekend. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de meest bekende voordelen. Enkele voordelen zijn:

  • Geluid demping: Sedum helpt bij het dempen van geluid, waardoor het een rustige leefomgeving creëert.
  • Esthetische verbetering: Sedum biedt een mooie, groene dakbedekking die het uiterlijk van uw pand aanzienlijk kan verbeteren.
  • Waterbesparing: Omdat Sedum wateropname verbetert en vasthoudt, kunt u water besparen door het beplanten van uw schuine dak met Sedum.
  • Milieuvriendelijk: Sedum helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van het stedelijke warmte-eiland effect en het bevorderen van biodiversiteit.

  Met sedum op uw schuine dak kunt u dus niet alleen het uiterlijk van uw pand verbeteren, maar tevens een positieve bijdrage leveren aan de omgeving. Meer weten over de voordelen? Klik dan hier.

  Nieuwsgierig naar sedum op je schuine dak?

  Sedum cassettes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor je eenvoudig een groene dakbedekking kunt creëren die aansluit bij je specifieke smaak en wensen. Dus of je nu op zoek bent naar een waterbesparende oplossing, een manier om het milieu te verbeteren of gewoon een mooiere dakbedekking wilt creëren, sedum op je schuine dak is zeker een optie die de moeite waard is om te overwegen. Ontvang je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

   

  Onze oplossingen