0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sedum op een rond dak

  Heb je een rond dak en wil je hier graag sedum op laten leggen? Geweldig idee! Vaak wordt gedacht dat een rond dak niet geschikt is voor sedum, maar niets is minder waar. Sedum kan net zo goed op een rond dak als op een plat dak, maar het is wel van belang dat er een aantal maatregelen genomen worden. We vertellen je er graag alles over!

   

  De voordelen van sedum op een rond dak

  Het gebruik van sedum op een rond dak biedt veel voordelen die bijdragen aan duurzaamheid en stedelijke vergroening. Deze groendaken zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar bieden ook verbeterde isolatie wat helpt energiekosten te verlagen. Daarnaast zijn sedumdaken milieuvriendelijk, ondersteunen ze de biodiversiteit en bieden ze geluidsisolatie, ideaal voor lawaaierige stedelijke omgevingen. Bovendien vereisen ze weinig onderhoud en verlengen ze de levensduur van de dakbedekking door bescherming tegen de elementen. Dit maakt sedum op een rond dak een slimme keuze voor iedereen die zoekt naar ecologische en economische voordelen.

  Waar moet je rekening mee houden bij sedum op een rond dak?

  Bij het aanleggen van een sedumdak op een rond dak zijn er enkele specifieke overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden:

  • Pasvorm en maatwerk: Door de unieke vorm van een rond dak kan het nodig zijn om sedummatten of -cassettes op maat te snijden of aan te passen voor een perfecte pasvorm.
  • Waterafvoer: Een zorgvuldige evaluatie en mogelijk aanpassing van het waterafvoersysteem zijn essentieel, omdat ronde daken water anders afvoeren dan traditionele platte of schuine daken.
  • Verankering: Het is belangrijk om een effectief verankeringssysteem te implementeren dat voorkomt dat de sedumlaag verschuift, wat van cruciaal belang is bij de rondingen en hellingen van het dak.
  • Geschikte materialen: Kies materialen en bevestigingsmethoden die speciaal zijn ontworpen voor de uitdagingen van een rond dak, om zowel de esthetiek als de functionaliteit van het groendak te garanderen.

  Wat is beter op een rond dak: sedum matten of sedum cassettes?

  Bij het kiezen tussen sedum matten en sedum cassettes voor een rond dak, hangt de beste optie af van specifieke factoren zoals installatiegemak en onderhoud. Sedum matten, die uitgerold worden over het dak, kunnen enige uitdagingen opleveren bij het aanpassen aan de rondingen van het dak. Dit vereist vaak nauwkeurig snijwerk en kan bij het zelf aanleggen leiden tot inconsistente bedekking. Sedum cassettes daarentegen, zijn modulaire eenheden die gemakkelijker te hanteren en te installeren zijn op complex gevormde daken. Ze klikken eenvoudigweg in elkaar en zorgen voor een uniforme en volledige bedekking, zelfs op gebogen oppervlakken. Zo hebben de matten en cassettes allebei hun eigen voordelen en is het voor ieder rond dak en iedere situatie anders. Weet je niet goed wat de beste optie is voor jouw ronde dak? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee!

  Laat het aanleggen van sedum op jouw ronde dak aan ons over!

  Bij een rond dak zijn er dus een aantal extra maatregelen die genomen moeten worden voordat je het sedum gaat leggen. Dit kan best een uitdaging zijn! In veel gevallen wordt er daarom voor gekozen om deze klus uit handen te geven aan een professional. Het is specialistisch werk en door dit uit handen te geven weet je zeker dat het helemaal goed komt. Bij Simply Sedum kunnen we je helpen met het aanleggen van sedum op jouw ronde dak. Meer informatie over onze aanlegservice? Bekijk dan deze pagina

  Alles voor jouw sedumdak bij Simply Sedum!

  Dus, wil jij je ronde dak omtoveren tot een prachtig groendak? En wil je zo snel mogelijk hiermee aan de slag gaan? Bestel dan direct jouw sedum complete pakket bij Simply Sedum. Wij zorgen voor een snelle verzending waardoor je binnen no-time kunt beginnen. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen over het aanleggen van sedum op een rond dak? Neem dan vooral contact met ons op, dit kan via of 0344 - 23 44 69!