0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Groen dak nadelen

  Groen dak nadelen? Je leest het hier!                            

  Wil je graag een groen dak laten aanleggen? Dan wil je uiteraard meer weten over de nadelen die een groen dak met zich mee kan brengen. Op deze pagina geeft Simply Sedum je meer informatie hierover.

  Heb je inmiddels voldoende informatie ingewonnen over groene daken? En wil je jouw woning of schuur graag voorzien van sedum dakbedekking? Dan kun je alle benodigdheden als sedum matten, sedum cassettes en hulpmiddelen heel eenvoudig online bestellen bij Simply Sedum. Het is zelfs mogelijk om jouw sedum dak te laten leggen door onze vakmensen!  

   

  De nadelen op een rij

  Wanneer je van plan bent om een groen dak aan te leggen, wil je uiteraard de voordelen en nadelen met elkaar afwegen. Groene daken kunnen namelijk ook nadelen met zich mee brengen. Om je hier meer duidelijkheid over te geven, zetten we een drietal nadelen van een groen dak voor je op een rij:

   

  1. Dragend vermogen en helling van je dak: Het nadeel van sedum en andere soorten groen is dat ze zwaarder zijn dan reguliere dakbedekking. Dit betekent dat niet ieder dak geschikt is voor sedum. Het dak van je woning of schuur moet namelijk het extra gewicht kunnen dragen. Daarom is het verstandig om vooraf het dragend vermogen van je dak te testen.

  Ook de dakhelling speelt een rol. Platte daken zijn namelijk meer geschikt voor het aanleggen van sedum dan hellende daken. Bij een extensief systeem met sedum geldt een maximale hellingshoek van ongeveer 45 graden.

  1. Hogere kosten aanleg: Het aanleggen van een groen dak kost aanzienlijk meer dan de aanleg van regulieren dakbedekking. Het is goed om hier rekening mee te houden voordat je aan de slag gaat.

  Echter, op de lange termijn kan het wel weer geld opleveren. Met een groen dak bespaar je namelijk energiekosten door de isolerende werking. Daarnaast bieden veel gemeentes en provincies in Nederland de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Meer weten? Bezoek dan onze pagina met informatie over deze subsidie en check direct of je in jouw gemeente ook in aanmerking komt.

  1. Lekkage: Bij intensieve groene daken is er een grotere kans op lekkage. Het is daarom van groot belang dat de lagen goed zijn opgebouwd en er een sterke barrière aanwezig is. Met deze barrière laag voorkom je dat het dak wordt aangetast door wortelgroei.

  Bij extensieve groen daken komt aantasting van het dak door wortelgroei veel minder vaak voor. Bij sedum is de wortellaag namelijk veel dunner. Daarnaast breng je eerst een stevige beschermdoek aan om beschadiging door wortels te voorkomen.

   

  Stel je vraag

  Nu je meer weet over de groen dak nadelen, is het eenvoudiger om een goede afweging te maken. Heb je behoefte aan meer informatie over de nadelen van sedum op je dak? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0344 - 23 44 69 of e-mailadres [email protected].