0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 28 Februari 2024

  Ontdek de kosten van een sedumdak

  Een sedumdak aanleggen: Wat kost dat?

  Heb je plannen voor de aanleg van sedumdak? Een uitstekende keuze! Een groendak brengt namelijk heel veel voordelen met zich mee. Uiteraard kost het wel wat om een sedumdak aan te leggen. Of je dat nu zelf doet of de klus uit handen geeft aan een vakkundig team.

   

  Maar welke factoren bepalen uiteindelijk de kosten? Om je hier meer duidelijkheid over te geven, hebben we dit blog geschreven. We zetten hierin een aantal bepalende factoren voor je op een rij. Wil je direct de actuele prijzen voor onder andere sedum cassettes, sedum matten en aanleg materialen weten? Ga dan direct naar onze webshop.

   

  Factoren die de kosten bepalen

  Er zijn diverse factoren die de uiteindelijke kosten bepalen voor het aanleggen van sedumdak. Wij zetten een aantal bepalende factoren voor je op een rij:  

   

  1. Aantal vierkante meters: Een van de belangrijkste factoren die de uiteindelijke prijs bepalen, is het aantal vierkante meters. Hoe meer vierkante meters het sedumdak wordt, hoe hoger de kosten. Voor sedum reken je namelijk een prijs per vierkante meter.

   

  1. Dakbedekking: Ook je huidige dakbedekking is van invloed op de kosten. Niet ieder type dakbedekking is namelijk geschikt voor een groendak. In sommige gevallen moet de dakbedekking vervangen worden. Verder is het van belang dat de dakbedekking geen beschadigingen heeft. Hierdoor kan er namelijk lekkage ontstaan. Het type dakbedekking dat het best samengaat met sedum is EPDM.

   

  1. Dakconstructie: De constructie van het dak moet sterk genoeg zijn om het sedum te kunnen dragen. Biedt de constructie niet voldoende ondersteuning, dan dient deze verstevigd te worden. Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee.

   

  1. Hellingshoek van het dak: Ook de hellingshoek van het dak speelt een rol bij de uiteindelijke prijs. Een plat dak is het meest geschikt voor sedum. Heb je een hellend dak, dan kan er nog steeds sedum gelegd worden, maar moeten er wel extra maatregelen worden genomen. Het verankeren van sedum laat de prijs oplopen.

   

  Geef je de aanleg van een sedumdak liever uit handen aan de vakmensen van Simply Sedum? Dan kan dat uiteraard ook! Uiteraard betaal je dan wel extra voor onder andere de arbeid.

   

  Vraag een offerte aan

  Wil je graag nog meer duidelijkheid over de kosten van sedum op je dak? Dan kun je via onze website direct een offerte aanvragen. Door aan te geven welk type dak je hebt en de lengte en breedte in centimeters, kunnen wij een inschatting maken van de prijs. Uiteraard kun je ook direct contact met ons opnemen door te bellen naar 0344 - 23 44 69 of te mailen naar [email protected].

  Uiteraard kun je ook zelf aan de slag gaan met het aanleggen van een groendak. Ga dan direct naar de categorieën sedum cassettes, sedum matten en Hulpmiddelen, selecteer de producten die je nodig hebt en plaats een bestelling.

  News & updates

  Recente artikelen