0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sedum Drain

  SedumDrain

  SedumDrain

  Ontdek SedumDrain! De innovatieve groene oplossing voor dakgoten die duurzaamheid, waterbeheer en esthetiek naadloos combineert. Maak jouw huis groener met SedumDrain!

  35,- incl. BTW

  Verander jouw dakgoot in een levend kunstwerk met SedumDrain: De duurzame keuze voor moderne huizen!

  Ontdek hoe SedumDrain jouw dakgoot transformeert in een groene, waterbeheersende oase. Lees over de voordelen van biodiversiteit tot waterbesparing en maak jouw huis duurzamer.

  In een wereld waar duurzaamheid steeds meer de norm wordt, biedt SedumDrain een innovatieve oplossing om jouw dakgoten niet alleen functioneler, maar ook groener te maken. Dit unieke systeem combineert de kracht van natuur met geavanceerde technologie om jouw huis te voorzien van een esthetische en ecologisch verantwoorde waterafvoeroplossing.

  De voordelen van SedumDrain op een rij:

  • Duurzaamheid en Milieu: SedumDrain draagt bij aan een vermindering van de ecologische voetafdruk van jouw huis door de CO2-absorptie te verhogen en de biodiversiteit te ondersteunen.
  • Waterbeheer: Met zijn unieke vermogen om regenwater te bufferen en geleidelijk af te voeren, vermindert SedumDrain de kans op overstromingen en wateroverlast.
  • Esthetiek: Verander jouw dakgoten in een blikvanger. Met SedumDrain worden jouw dakgoten levende kunstwerken die het hele jaar door een groene uitstraling geven aan jouw huis.
  • Energiebesparing: De sedumplanten bieden natuurlijke isolatie, houden jouw huis koeler in de zomer en dragen bij aan energiebesparing.
  • Makkelijk onderhoud: Eenmaal geïnstalleerd vraagt SedumDrain minimale zorg waardoor het de perfecte keuze is voor drukbezette huiseigenaren.

  Wat maakt SedumDrain zo bijzonder?

  SedumDrain is niet zomaar een dakgootsysteem; het is een revolutie in regenwatermanagement. Door sedumplanten, bekend om hun droogtetolerantie en minimale onderhoudsbehoeften, te integreren in jouw dakgoot, creëer je een levende, ademende structuur die bijdraagt aan de biodiversiteit en de stedelijke groenvoorziening. Maar dat is niet alles – SedumDrain helpt ook bij het beheren van regenwater waardoor de belasting op het stedelijke afvoersysteem wordt verminderd en jouw waterrekening lager uitvalt.

  Installatie en onderhoud: Eenvoudiger dan je denkt

  Het installatieproces van SedumDrain is verrassend eenvoudig. Je geeft de maten van jouw dakgoot door en wij leveren een op maat gemaakt systeem dat je met enkele simpele stappen kan installeren. En met onze optionele aanlegservice hoef je zelfs geen vinger uit te steken. Onderhoud? Twee keer per jaar een controle uitvoeren en indien nodig, het sedum bijknippen.

  Waarom kiezen voor SedumDrain?

  Kiezen voor SedumDrain betekent kiezen voor een toekomst waarin jouw huis niet alleen mooier en duurzamer is, maar ook actief bijdraagt aan een gezondere planeet. Of je nu een gepassioneerde tuinier bent of simpelweg op zoek bent naar een onderhoudsarme oplossing voor jouw dakgoten, SedumDrain biedt het beste van twee werelden.

  Neem de stap naar een groener huis

  Ben je klaar om jouw dakgoten te transformeren en jouw steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld? Bezoek onze website, ontdek meer over SedumDrain en bestel jouw systeem vandaag nog! Samen maken we van jouw huis een groene oase.

   

  Veel gestelde vragen over SedumDrain. 

  Hoe werkt het bestelproces voor SedumDrain? 

  Het bestellen van SedumDrain voor jouw dakgoten is een eenvoudig proces. Om te beginnen vul je simpelweg de breedte en hoogte van jouw dakgoot in, gevolgd door de totale lengte die je nodig hebt. Deze informatie kan je gemakkelijk online op onze webshop invoeren. Zodra we jouw bestelling hebben ontvangen, gaan we direct voor je aan de slag en bereiden we jouw SedumDrain geheel op maat voor. Jouw gemak staat bij ons voorop, daarom leveren we het volledige pakket binnen 6 werkdagen bij jou thuis. Bovendien bieden we een aanlegservice aan voor klanten die hulp wensen bij de installatie van hun SedumDrain systeem. Dit alles zorgt ervoor dat je zonder zorgen en met minimale inspanning kan genieten van jouw groene dakgoten.

  Bij zware regenval, overspoelt mijn dakgoot dan niet of gaat die verstopt zitten?

  Nee, het SedumDrain systeem is speciaal ontworpen om efficiënt om te gaan met zware regenval. Het beschikt over een uitstekend waterbufferend vermogen, wat betekent dat het een bepaalde hoeveelheid regenwater kan vasthouden en geleidelijk kan verwerken. Wanneer dit buffervermogen wordt bereikt, is het systeem nog steeds in staat om overtollig water effectief door te laten. Dankzij de geïntegreerde drainage onder het SedumDrain systeem, kan het water gemakkelijk wegstromen naar de regenpijp. Dit voorkomt dat jouw dakgoot overstroomt of verstopt raakt, zelfs tijdens zware regenbuien. Dit maakt SedumDrain een betrouwbare en onderhoudsvriendelijke oplossing voor jouw dakgoot, waarmee je wateroverlast en verstoppingen kan vermijden.

  Hoe installeer ik SedumDrain?

  SedumDrain is ontworpen voor een eenvoudige installatie. Begin met het reinigen van jouw dakgoot om ervoor te zorgen dat deze vrij is van bladeren en ander vuil. Het pakket wordt op de juiste maat van jouw dakgoot geleverd. Rol vervolgens het 3-delig SedumDrain systeem uit langs de lengte van de dakgoot en zorg ervoor dat het gelijkmatig wordt verdeeld. Zorg ervoor dat de afvoer vrij blijft. Dit kan je doen door middel van een bladvanger of een boldraadrooster toe te voegen en hierom heen wat grind aan te brengen.

  Is SedumDrain geschikt voor alle type dakgoten?

  Ja, SedumDrain is ontworpen om compatibel te zijn met de standaard dakgoten. Het flexibele ontwerp maakt het geschikt voor zowel nieuwe als bestaande dakgoten.

  Hoe vaak moet SedumDrain worden onderhouden?

  SedumDrain vereist minimaal onderhoud. Wij adviseren twee keer per jaar een controle uit te voeren. Eén keer in het voorjaar en één keer in het najaar. Verwijder bladeren en ander organisch afval dat zich heeft opgehoopt om de waterdoorlatendheid te garanderen. Wij adviseren het sedum te bemesten met de sedum onderhoudsbemesting en het enige onkruid wat er in terecht is gekomen, te verwijderen.

  Wat is het waterbergend vermogen per m1 van SedumDrain?

  Het waterbergend vermogen van SedumDrain kan variëren afhankelijk van de specifieke samenstelling en de dikte van het systeem. Gemiddeld kan SedumDrain tussen de 4 tot 8 liter water per strekkende meter bergen. Deze capaciteit stelt het systeem in staat om aanzienlijke hoeveelheden regenwater op te vangen en te vertragen, wat bijdraagt aan een effectiever waterbeheer.

  Hoe zwaar is SedumDrain per m1?

  SedumDrain is zo licht mogelijk ontwikkeld. Het gewicht inclusief de sedumplanten varieert eveneens op basis van het type en de verzadiging met water. In droge toestand weegt het systeem ca. 3 tot 4 kg per m1. Wanneer de SedumDrain verzadigd is met water, kan het gewicht toenemen tot ca. 7 tot 8 kg per m1. Dit gewicht omvat zowel het substraat, de waterretentie-elementen, als de vegetatie zelf.

  Hoe weet ik of SedumDrain niet te zwaar is voor mijn dakgoot?

  Sedumdrain is ontworpen als een superlicht systeem dat specifiek is ontwikkeld om water efficiënt en snel naar jouw dakgoot af te voeren. Dit minimaliseert de kans op overbelasting van jouw dakgoot door het gewicht van het systeem. Om ervoor te zorgen dat jouw dakgoot de lichte belasting van het Sedumdrain systeem zonder problemen kan dragen, is het belangrijk dat de gootbeugels correct zijn geïnstalleerd. We adviseren dat de gootbeugels minimaal om de 60 cm geplaatst worden voor de optimale ondersteuning. Als je twijfelt over de geschiktheid van jouw dakgoot voor het Sedumdrain systeem of als je niet zeker weet of jouw gootbeugels correct zijn geïnstalleerd, kan je altijd een foto van jouw dakgoot naar ons toesturen. Onze experts zullen de situatie beoordelen en je voorzien van persoonlijk advies om ervoor te zorgen dat jouw Sedumdrain installatie succesvol en veilig is. Dit biedt je de geruststelling dat jouw dakgoot geschikt is voor het systeem.

  Is SedumDrain bestand tegen zware weersomstandigheden?

  Sedum is een uiterst veerkrachtige plant die goed bestand is tegen zowel droogte als zware regenval, waardoor SedumDrain ideaal is voor een breed scala aan klimaten. Het systeem is ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan inclusief vorst, hitte en krachtige wind.

  Hoe draagt SedumDrain bij aan de biodiversiteit?

  Door sedum en andere vetplanten te integreren in dakgoten, creëert SedumDrain een groene habitat wat bijdraagt aan de stedelijke biodiversiteit. Deze groene dakgoten bieden voedsel en onderdak aan nuttige insecten, waaronder bijen en vlinders, die cruciaal zijn voor de bestuiving en het behoud van de ecologische balans.