0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sedummatten op schuine daken

  Sedummatten op een schuindak aanleggen? Wij helpen je erbij! Wij hebben een groots assortiment om jou volledig te ontzorgen. Je vindt alle benodigdheden voor het aanleggen van een sedumdak op een schuindak hier vinden. Heb je nog meer hulp nodig? Simply Sedum kan het sedumdak voor jou aanleggen! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

  Lichtgewicht sedum geschikt voor schuin dak | sedum daktuinpocket 96 x 39 cm | Bevat 12 sedumpluggen

  Lichtgewicht sedum geschikt voor schuin dak | sedum daktuinpocket 96 x 39 cm | Bevat 12 sedumpluggen

  ✓ Geschikt tot 45 graden dakhelling
  ✓ Verzadigd gewicht van 44kg/m2
  ✓ Voorzien van chemievrije geteelde sedumplanten

  30,60 incl. BTW
  Lichtgewicht sedum geschikt voor schuin dak | kruiden daktuinpocket 96 x 39 cm | Bevat 12 combipluggen

  Lichtgewicht sedum geschikt voor schuin dak | kruiden daktuinpocket 96 x 39 cm | Bevat 12 combipluggen

  ✓ Geschikt tot 45 graden dakhelling
  ✓ Verzadigd gewicht van 44kg/m2
  ✓ Voorzien van grassen, kruiden en sedumplanten

  30,60 incl. BTW
  Industrieel klittenband

  Industrieel klittenband

  ✓ Geschikt voor het bevestigen van Sedumpockets
  ✓ Verkrijgbaar per rol
  ✓ 15 meter lengte

  86,50 incl. BTW
  Primer Pr3/45

  Primer Pr3/45

  ✓ Geschikt voor het verkleven van industrieel klittenband
  ✓ Verkrijgbaar in meerdere maten
  ✓ Hardcast

  19,70 incl. BTW

  Waarom kiezen voor sedummatten op een schuin dak?

  Het gebruik van sedummatten draagt bij aan een duurzamere wereld. Deze groene daken helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot en bieden een nieuwe leefruimte voor bijen en vlinders. Jouw keuze voor sedummatten is een stap vooruit in de ecologische voetafdruk van jouw huis of bedrijf.

  Daarnaast is een sedumdak een levend kunstwerk. Het brengt kleur en leven op plekken die anders onbenut en onopgemerkt zouden blijven. Elk seizoen verandert de uitstraling van je dak, wat zorgt voor een dynamisch en natuurlijk decor.

  Verbeterde isolatie en waterbeheer

  Het sedumdak biedt niet alleen ecologische voordelen en uitstraling, maar een sedumdak heeft ook praktische voordelen. Het verbetert de isolatie van jouw gebouw, wat kan leiden tot lagere energiekosten. Bovendien is het uitstekend in staat om regenwater te beheren, waardoor de belasting op het rioleringssysteem wordt verminderd.

  Het installeren van sedummatten op een schuin dak

  Het installatieproces van sedummatten op een schuin dak is verrassend eenvoudig, maar vereist enige voorbereiding. Hier is hoe je te werk gaat:

  • Voorbereiding: Zorg ervoor dat jouw dak de extra last kan dragen en dat de helling geschikt is voor sedum. Een anti-afschuifsysteem is essentieel voor sterk hellende daken.
  • Bescherming en drainage: Een schoon dakoppervlak en een functionerend afvoersysteem zijn cruciaal. Het wortelwerende onderdoek en het drainagedoek zorgen samen voor bescherming en optimale waterafvoer.
  • Afwatering optimaliseren: Door strategische insnijdingen bij de waterafvoer en het gebruik van grind, zorg je voor een efficiënte afwatering en voorkom je verstoppingen.
  • Substraat en Sedum: Breng de substraatlaag aan als voedingsbodem en rol vervolgens de sedummatten uit. Snijd deze op maat voor een perfecte pasvorm.
  • Water Geven: Een goede start is essentieel. Geef de sedumplanten voldoende water na installatie, vooral tijdens droge perioden.

  Waar moet je rekening mee houden?

  Als je overweegt om een sedumdak op je schuine dak aan te leggen, is het van belang dat je specifieke overwegingen in acht neemt om het proces soepel en succesvol te laten verlopen. Simply Sedum, met zijn expertise en ervaring, kan je ondersteunen bij elke stap, maar hier zijn enkele gerichte punten om in gedachten te houden:

   

  • Draagkracht van jouwdak – Het is van belang dat jouw dak het sedum kan dragen. Simply Sedum kan een initiële beoordeling uitvoeren om te verzekeren dat jouw schuine dak de extra belasting van een sedumdak kan ondersteunen, inclusief wanneer het verzadigd is met water.
  • Aanpassingen voor hellingsgraad - Afhankelijk van de hellingsgraad biedt Simply Sedum op maat gemaakte oplossingen, zoals speciale trays of verstevigingsmethoden, om ervoor te zorgen dat het sedum niet verschuift.
  • Geavanceerde drainage-oplossingen – Je installeert altijd drainage systemen die specifiek ontworpen zijn voor sedumdaken op schuine oppervlakken, om optimale waterafvoer en -beheer te waarborgen.
  • Bescherming tegen Wortelgroei - Een wortelwerende laag is standaard onderdeel van de installatie, ter bescherming van jouw dakbedekking tegen mogelijke schade door wortelgroei.
  • Selectie van geschikte sedumsoorten – Wij hebben sedumsoorten, die specifiek geselecteerd zijn voor hun geschiktheid op schuine daken, waardoor je de beste resultaten en een bloeiend dak krijgt.
  • Flexibele Installatiemethodes – Wil je zelf het groendak aanleggen of wil je het laten aanleggen? Allebei de opties kunnen. Wij zullen je bij beide keuze optimaal helpen.
  • Onderhoudsadvies op maat - Na de installatie biedt Simply Sedum advies en richtlijnen voor het onderhoud van je sedumdak, zodat je verzekerd bent van een langdurige en gezonde groei van je groene dak.
  • Deskundige begeleiding - Van de eerste inspectie tot de uiteindelijke installatie, Simply Sedum biedt deskundige begeleiding om ervoor te zorgen dat jouw project voldoet aan alle verwachtingen en meer.

  Door te kiezen voor Simply Sedum voor de installatie van je sedumdak op een schuin dak, kies je voor een zorgeloos proces met deskundige ondersteuning. Simply Sedum neemt alle complexiteiten op zich, zodat jij kunt genieten van de vele voordelen van een groendak, zonder je zorgen te hoeven maken over de technische details.

  Begin vandaag met jouw Sedumdak project

  Klaar om je schuine dak te transformeren met sedummatten? SimplySedum staat voor je klaar met advies, materialen en alles wat je nodig hebt om je project tot een succes te maken. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of bezoek onze webshop om direct aan de slag te gaan.