0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulpmiddelen van Simply Sedum

  Ga je zelf aan de slag met de aanleg van je groene dak? Dan heb je uiteraard goede producten nodig om dit op de juiste manier aan te pakken. Gelukkig kun je hiervoor ook terecht bij Simply Sedum. Naast belangrijke hulpmiddelen hebben wij een handig stappenplan voor je opgesteld waarin we nauwkeurig uitleggen hoe je de aanleg moet uitvoeren. Kom je er ondanks het stappenplan alsnog niet uit? Dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met onze specialisten. Zij helpen je graag verder. 

  Secalflor | Per M2

  Secalflor | Per M2

  ✓ Per M2 te bestellen
  ✓ Geschikt voor platte daken
  ✓ Geschikt voor hellende daken

  27,22 incl. BTW
  Olivijn grind

  Olivijn grind

  ✓ Zorgt voor een optimale afwatering
  ✓ Natuurlijke uitstraling
  ✓ Dakbedekking wordt minder heet

  11,80 incl. BTW
  Grind

  Grind

  ✓ Zorgt voor een optimale afwatering
  ✓ Natuurlijke uitstraling
  ✓ Dakbedekking wordt minder heet

  8,35 incl. BTW

  Bekijk hier onze video over de verschillen

  Stappenplan voor de aanleg van sedum

  1. Het dak: Inspecteer grondig het dak voordat je start met de aanleg. Het dak moet namelijk constructief in orde zijn om een groendak te kunnen dragen. Houd rekening met minstens 80 kilogram per vierkante meter. Zeker nieuwere daken zijn meestal wel geschikt. Twijfel je over het dragend vermogen van je dak? Schakel dan een expert in voor hulp. Ook met de helling van het dak moet rekening gehouden worden. Wanneer het dak een sterke helling heeft, is er een anti-afschuifvoorziening nodig. Dit kan in de vorm rasterplaten die het sedum houvast geven. Veeg, voordat je begint met de aanleg, het dak goed schoon. Verwijder bladeren en oneffenheden en installeer een afvoersysteem voor overtollig hemelwater wanneer deze nog niet aanwezig is. Daarnaast moeten de dakranden minimaal een hoogte van 6 centimeter hebben.

   

  1. Het pakket: Wanneer je dak in orde is gemaakt, kies je voor het pakket van jouw keuze. Bij Simply Sedum vind je bijvoorbeeld een compleet pakket. Hierin zit een beschermdoek, drainagelaag, substraat en sedum/vegetatielaag. Heb je al een goede basis liggen? Dan kun je ook direct onze sedummatten of sedumcassettes bestellen.

   

  1. Het aanleggen van de onderlaag: Wanneer je sedum pakket thuis is bezorgd, kun je starten met het aanbrengen de eerste laag. Ieder type dak vereist een andere aanpak.

  - Je begint met het beschermdoek en legt deze met een ruime overlap op je dak. Rond het afvoer snijd je het doek kruiselings in. 

  - Is je dak plat of licht hellend, dan komt over dit beschermdoek een drainagedoek. Je legt dit doek met de ribbels naar de onderkant in de lengte van het dak.

  - Is het dak sterk hellend, dan leg je rasterplaten over het beschermdoek. Start met leggen aan de onderkant van het dak. Let er daarnaast op dat de dakrand haaks is en geen schuine mastiekschroot heeft.

  Lees meerLees minder
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »