0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hulpmiddelen van Simply Sedum

  Ga je zelf aan de slag met de aanleg van je groene dak? Dan heb je uiteraard goede producten nodig om dit op de juiste manier aan te pakken. Gelukkig kun je hiervoor ook terecht bij Simply Sedum. Naast belangrijke hulpmiddelen hebben wij een handig stappenplan voor je opgesteld waarin we nauwkeurig uitleggen hoe je de aanleg moet uitvoeren. Kom je er ondanks het stappenplan alsnog niet uit? Dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met onze specialisten. Zij helpen je graag verder. 

  High tack kit

  High tack kit

  ✓ Hardt snel uit
  ✓ Uitstekende weerstand tegen alle weersinvloeden
  ✓ Sterke hechting op de meeste ondergronden

  16,95 incl. BTW
  Substraatrol 20mm | Per M2

  Substraatrol 20mm | Per M2

  ✓ Lichtgewicht
  ✓ Geschikt voor Sedum
  ✓ Steenwolvezel

  11,75 incl. BTW

  Bekijk hier onze video over de verschillen

  Stappenplan voor de aanleg van sedum

  1. Het dak: Inspecteer grondig het dak voordat je start met de aanleg. Het dak moet namelijk constructief in orde zijn om een groendak te kunnen dragen. Houd rekening met minstens 80 kilogram per vierkante meter. Zeker nieuwere daken zijn meestal wel geschikt. Twijfel je over het dragend vermogen van je dak? Schakel dan een expert in voor hulp. Ook met de helling van het dak moet rekening gehouden worden. Wanneer het dak een sterke helling heeft, is er een anti-afschuifvoorziening nodig. Dit kan in de vorm rasterplaten of roosters die het sedum houvast geven. Veeg voordat je begint met de aanleg het dak goed schoon. Verwijder bladeren en oneffenheden en installeer een afvoersysteem voor overtollig hemelwater wanneer deze nog niet aanwezig is. Daarnaast moeten de dakranden minimaal 5 centimeter hoger zijn dan de substraat- en vegetatielaag bij elkaar.

   

  1. Het pakket: Wanneer je dak in orde is gemaakt, kies je voor het pakket van jouw keuze. Bij Simply Sedum vind je bijvoorbeeld een basispakket. Hier in zit een drainagelaag/beschermfolie, substraat en sedum/vegetatielaag. Heb je al een goede basis liggen? Dan kun je ook direct onze sedummatten of sedumcassettes bestellen.

   

  1. Het aanleggen van de onderlaag: Wanneer je sedum pakket thuis is bezorgd, kun je starten met het aanbrengen de eerste laag. Ieder type dak vereist een andere aanpak.

  - Je begint met de beschermfolie en legt deze met een ruime overlap op je dak. Rond het afvoer snijd je het doek kruiselings in.

  - Is je dak licht hellend, dan komt over deze beschermfolie een drainagedoek. Je legt dit doek met de ribbels naar de onderkant in de lengte van het dak.

  - Is het dak sterk hellend, dan leg je rasterplaten over de beschermfolie. Start met leggen aan de onderkant van het dak. Let er daarnaast op dat de dakrand haaks is en geen schuine mastiekschroot heeft.

   

  1. De waterafvoer: Een goede waterafvoer is erg belangrijk voor een groen dak. Besteed hier daarom veel aandacht aan.

  Je start met het plaatsen van een boldraadrooster in het afvoer. Vervolgens leg je grof grind rond de afvoer. Zo voorkom je dat hij verstopt raakt. Het grind breng je ook aan langs de muren, dakranden en andere doorvoeren. Voor daken die sterk in de wind liggen, raden wij aan om de dakranden te verzwaren met behulp van smalle betontegels.

   

  1. De substraatlaag en het sedum: Wanneer de beschermlaag en drainagelaag in orde is, begin je met het aanleggen van de substraatlaag. Deze substraatlaag vormt de voedingsbodem van het sedum. Kies je voor sedum matten of cassettes dan heb je ongeveer 20 liter substraat nodig per vierkante meter.

   

  De volgende stap is het aanbrengen van de matten of cassettes. Begin hierbij altijd onder aan de dakrand. Je rolt de matten uit of legt de cassettes en snijdt ze op maat met behulp van een stanleymes.

   

  Na het aanleggen besproei je de plantjes met water. Is warm en droog weer? Dan is het verstandig om het sedum de eerste twee weken dagelijks water te geven.

   

  Neem contact op

  Bestel hier direct de nodige hulpmiddelen en ga aan de slag met de aanleg van je eigen groendak. Wij hopen dat we je met dit stappenplan voldoende hebben geïnformeerd. Heb je nog vragen of hulp nodig? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten staan graag voor je klaar en voorzien je van advies op maat. Natuurlijk kun je ook een afspraak met ons maken om een groendak te laten leggen door onze professionals.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »