0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Bekijk de producten

  Hoe lang gaat een sedumdak mee?

  Ben jij geïnteresseerd in een sedumdak, en wil je meer weten over de levensduur ervan? Goed nieuws: je bent op de juiste plek beland. Bij Simply Sedum hebben we niet alleen een passie voor groene daken, maar delen we ook graag onze expertise met jou. Een van de meest gestelde vragen die we krijgen is: hoe lang gaat een sedumdak mee? Lees snel verder om een antwoord op deze brandende vraag te krijgen!

   

  Wat is een sedumdak eigenlijk?

  Voordat we in de levensduur duiken, eerst even terug naar de basis. Wat is een sedumdak nu precies? Sedum is een type vetplant die bekend staat om zijn robuuste en onderhoudsvriendelijke karakter. Perfect als dakbedekking dus. En niet alleen ziet het er prachtig uit, het draagt ook bij aan een beter klimaat. Een echte win-win!

  De levensduur van een sedumdak

  Laten we eerlijk zijn: als je investeert in iets moois, wil je wel dat het een tijdje meegaat. Maar hoe lang gaat zo’n sedumdak nu mee? Een goed aangelegd en onderhouden sedumdak kan gemakkelijk 40 tot 60 jaar meegaan! Dit hangt natuurlijk af van diverse factoren, zoals het onderhoud, de weersomstandigheden en de kwaliteit van de materialen waarmee het dak is aangelegd.

  Factoren die de levensduur beïnvloeden

  • Onderhoud: Ondanks dat een sedumdak weinig onderhoud nodig heeft, is enige zorg wel nodig. Dit betekent af en toe controleren op onkruid en zorgen dat de plantjes genoeg voedingsstoffen hebben. Hoe beter het onderhoud, hoe langer je dak mee zal gaan.

   

  • Weersomstandigheden: Extreme weersomstandigheden kunnen impact hebben. Gelukkig is sedum robuust en kan het tegen een stootje. Echter, bij langdurige droogte of extreme hitte is wat extra aandacht nodig.

   

  • Kwaliteit van de materialen: Bij Simply Sedum zorgen we ervoor dat je altijd kwalitatieve materialen krijgt, zodat jouw sedumdak zo lang mogelijk meegaat. Van de sedum matten tot sedum cassettes en de drainage: alles is van topkwaliteit.

  Tips voor het verlengen van de levensduur van jouw sedumdak

  Om de levensduur van jouw sedumdak te verlengen, zijn er enkele essentiële tips die je kunt volgen. Ten eerste is het belangrijk om tijdens droge perioden water te geven. Hoewel sedumplanten bestand zijn tegen droogte, kunnen ze tijdens langdurige droogteperiodes wel wat extra hydratatie gebruiken. Klik hier om erachter te komen wanneer je jouw groendak water moet geven.

   

  Verder heeft sedum, net als andere planten, af en toe extra voeding nodig om optimaal te kunnen bloeien en groeien. Tot slot is een jaarlijkse inspectie van je sedumdak aan te raden. Zelfs wanneer het dak er vanaf de grond goed uitziet, kan een dichterbij gevoerde controle tekenen van schade of gebieden die extra aandacht nodig hebben aan het licht brengen.

  Waarom kiezen voor Simply Sedum?

  Bij Simply Sedum maken we het aanleggen van een sedumdak graag zo gemakkelijk mogelijk. Met meer dan 15 jaar praktijkervaring weten we precies waar we over praten. Onze standaardpakketten zijn samengesteld zodat je niets vergeet en direct aan de slag kunt. Of je nu kiest voor alleen sedum matten of een compleet pakket met onderdoek en drainage: bij ons is de keuze aan jou.

   

  En het mooie? Als jonge ondernemers zetten we ons in voor duurzaamheid en een betere toekomst voor onze planeet. Dus door te kiezen voor een sedumdak van Simply Sedum draag je niet alleen bij aan een mooier uitzicht, maar ook aan een groenere wereld.

  Overweeg jij een sedumdak?

  Een sedumdak is niet alleen een prachtige toevoeging aan je woning, het gaat ook nog eens lang mee. Mits goed onderhouden, kan je tot wel 60 jaar genieten van jouw groene dak. En bij Simply Sedum zorgen we ervoor dat je met de beste materialen aan de slag kunt. Wil je meer weten of direct aan de slag? Neem een kijkje op onze website of neem contact met ons op door te bellen naar 0344 – 23 44 69. We helpen je graag verder!

   

  Onze oplossingen