Sluiten

Categorieën

Filters

  Groen dak

  Een groen dak, populairder dan ooit                              

  Je hebt interesse in een groen dak, want dit type dak stijgt enorm in populariteit. Maar wat is een groen dak precies? En wat zijn de voordelen van dit type dak? Op deze pagina van Simply Sedum leggen we je het graag uit. Daarnaast vertellen we meer over hoe jij eenvoudig een groen dak of sedumdak kunt realiseren. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

   

  Wat is een groen dak?

  Bij een groen dak worden, in plaats van de standaard bitumen of dakpannen, plantjes als dakbedekking gebruikt. In de meeste gevallen gaat het om het bijzondere vetkruid genaamd sedum. Sedum is een plantje dat heel weinig onderhoud nodig heeft en over veel bijzondere eigenschappen beschikt. Zo kan het uitstekend tegen warmte en droogte, maar is het is het ook in staat om veel water op te nemen en langzaam weer af te geven. Kortom, Sedum heeft zowel een positief effect op je huis als op de omgeving.

  Vooral platte daken zijn geschikt voor het aanleggen van sedum dakbedekking. Bij schuine daken zijn er echter ook mogelijkheden. Wanneer het dak een helling van meer dan 35 graden heeft, moeten er extra maatregelen worden genomen om de plantjes te verankeren.

   

  De voordelen van een groen dak

  Zoals gezegd brengt een groen dak ontzettend veel voordelen met zich mee. Ten eerste nemen de plantjes een groot gedeelte van de neerslag op en geven dit vervolgens langzaam af aan de omgeving. Het fungeert zo als een uitstekende wateropslag. Ten tweede verlengt sedum de levensduur van je dak. Een groen dak kan maar liefst 60 jaar mee gaan. Ten derde zorgt een sedumdak voor meer biodiversiteit. Je verbetert namelijk de leefomgeving van onder andere vlinders, insecten en vogels. Tot slot zorgt een groen dak voor een uitstekende isolatie van je woning! Ontdek op deze pagina ook de andere voordelen van groene daken.

   

  Ga zelf aan de slag!

  Wil jij ook een groen dak laten realiseren op je woning of schuur? Ga dan zelf aan de slag, want het is eenvoudiger dan je denkt. In de webshop van Simply Sedum kun je gemakkelijk sedum matten, sedum cassettes en andere hulpmiddelen bestellen. Het is zelfs mogelijk om de klus uit handen te geven aan onze vakmensen. Meer informatie over onze producten of diensten? Neem dan contact op via telefoonnummer +31 6 51577884 of e-mailadres [email protected].