0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 28 Maart 2024

  Wanneer sedum laten aanleggen?

            

  Heb jij plannen om een sedumdak te laten aanleggen? Maar weet je niet precies wat de beste tijd is om dit te laten doen? Dan vind je in dit blog van Simply Sedum alle informatie die je nodig hebt. Als expert op het gebied van sedumdaken weten wij als geen ander hoe en wanneer je sedum het beste kunt laten aanleggen. Dus ben jij benieuwd geworden? Lees dan snel verder.  

   

  De beste tijd voor een sedumdak

  Als het gaat om de aanleg van een sedumdak heeft ieder seizoen zijn voor- en nadelen. Het is in principe in ieder seizoen mogelijk. Toch zijn de herfst en lente het meest geschikt. Dit zijn namelijk de beste seizoenen voor plantengroei. Daarnaast loop je minder risico dat de plantjes uitdrogen gedurende deze tijd. Uiteraard speelt ook het weer een rol. In de herfst en lente is het namelijk een stuk prettiger om aan de slag te gaan op het dak.

   

  Voordelen van sedum aanleg in de herfst en lente

  Twijfel je nog of je moet kiezen voor de aanleg van een sedumdak in de herfst of lente? Dan zetten wij graag de verschillende voordelen van ieder seizoen voor je op een rij. De voordelen van de sedum aanleggen in de herfst:

  • De wortels krijgen gedurende de winterperiode volop de tijd om een sterk wortelstelsel aan te maken.
  • In de lente heb je een grotere en sterke bloeiontwikkeling.

  Voordelen van sedum laten aanleggen in de lente:

  • De plantjes hebben een groeispurt in de lente. Je ziet zo direct resultaat.
  • In de zomer heb je direct bloemen op je dak.

   

  Leg je eigen groendak aan

  We hopen dat we jou zo voldoende hebben geïnformeerd over de periode waarin je jouw sedumdak het beste kunt (laten) aanleggen. Wil je direct aan de slag gaan met het realiseren van je eigen groene dak? Dan kun je alle benodigdheden heel gemakkelijk en snel online bestellen bij Simply Sedum. Bekijk onder andere onze sedumcassettes, sedummatten en hulpmiddelen.

  Laat je deze klus liever over aan een professional? Dan kun je altijd ons vakkundige team inschakelen. Neem gewoon contact met ons op door te bellen naar 0344 - 23 44 69 of stuur een e-mail naar [email protected].

  News & updates

  Recente artikelen