0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 27 Januari 2024

  Voordelen van sedum op je dak

  Groendak aanleggen

  Sedum op je dak is populairder dan ooit. En dat is uiteraard niet voor niets. Een sedumdak of groendak brengt namelijk heel veel voordelen met zich mee. Zo is het onder andere heel goed voor de biodiversiteit in de omgeving. Maar er is nog meer!

   

  Heb jij interesse in een sedumdak? En wil je graag meer weten over de voordelen die het met zich meebrengt? Lees dan dit blog! Hierin zetten we namelijk alle voordelen voor je op een rij. Liever direct aan de slag met het opbouwen van een groendak? Bestel dan eenvoudig je sedumatten, sedumcassettes en aanleg materialen in onze webshop. Uiteraard kun je de klus ook overlaten aan ons ervaren vakteam.

   

  De voordelen van sedum op je dak

  Je legt sedum op het dak van je woning of schuur. Maar welke voordelen geeft dit? Om je meer duidelijkheid te geven zetten we een aantal voordelen voor je op een rij:

  1. Verlengde levensduur: Groene daken gaan langer mee dan daken met normale dakbedekking. Mits de daken goed onderhouden worden, gaan ze wel 60 jaar mee. Een bitumen dak gaat gemiddeld ongeveer 20 jaar mee.

   

  1. Goede isolatie: Sedum zorgt voor een betere isolatie van het dak. ’s Zomers blijft het langer koel en ’s winters blijft de warmte goed binnen. Door de hoge isolatiewaarde hoef je in de winter minder te stoken en in de zomer minder te koelen. Op deze manier bespaar je flink wat energiekosten.

   

  1. Opslag van water: Een belangrijk kenmerk van sedum is dat het heel veel vocht kan opnemen. Bij neerslag houdt het een groot gedeelte van het vocht vast en geeft het langzaam af aan de omgeving. Met deze waterbuffer voorkom je wateroverlast.

   

  1. Groenere omgeving met meer biodiversiteit: Sedum op je dak zorgt voor een groenere omgeving. De kleine plantjes trekken onder andere vogels, vlinders en insecten aan. Op deze manier hebben ze een positief effect op de biodiversiteit.

   

  1. Schone lucht: Wanneer de plantjes groeien, gebruiken zij CO2 en zetten dit om in zuurstof. Daarnaast filteren ze fijnstof uit de lucht. Op deze manier zorgen zij voor schonere lucht in de omgeving.

   

  Bestel je producten of vraag een offerte aan

  Wil jij ook profiteren van de voordelen van sedum op je dak? En wil je zelf aan de slag gaan? Bezoek dan onze webshop en kies de producten die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Wij bieden onder andere sedum cassettes, sedum matten en aanleg materialen aan. Wil je de aanleg overlaten aan het vakteam van Simply Sedum? Vraag dan gemakkelijk een offerte aan via onze website of neem contact op via 0344 - 23 44 69 of e-mailadres [email protected].

  News & updates

  Recente artikelen