0344 - 23 44 69
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 22 April 2024

  Constructie van een sedumdak

  Interesse in een sedumdak op je woning, schuur of overkapping? En wil je graag meer weten over de constructie van een sedumdak? Simply Sedum vertelt je er graag meer over. In dit blog ontdek je meer over de verschillende toepassingsmogelijkheden van een groendak. Daarnaast lees je over de opbouw van sedumdaken.

   

  Heb je behoefte aan meer informatie over dit onderwerp? Lees dan snel verder. Ga je liever direct aan de slag met het aanleggen van sedum op je dak? Zoek dan niet verder maar bestel je sedum cassettes, sedum matten en hulpmiddelen direct online bij Simply Sedum.

   

  Toepassing van sedumdaken

  Wil jij profiteren van de voordelen van sedum op je dak? Ga dan aan slag met de aanleg van een groendak! Sedum is op heel veel verschillende manieren toepasbaar op en rond je woning. We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij:

   

  • Sedum op je huis: Heb je een plat dak of een licht hellend dak op je woning? Dan is deze in veel gevallen geschikt voor de aanleg van een sedumdak. Je dak gaat langer mee en het ziet er ook nog eens prachtig uit!

   

  • Sedum op de garage: De garage is vaak voorzien van een plat dak die zeer geschikt is voor de aanleg van sedumplantjes. In de meeste gevallen hoeven er geen extra maatregelen genomen te worden om het sedum te plaatsen.

   

   

  • Sedum op de overkapping: Wil je het hele jaar door comfortabel en droog van je tuin kunnen genieten? Kies dan voor een prachtige overkapping van bijvoorbeeld douglas hout. Vaak is een overkapping ook goed te combineren met een groendak.

   

  • Sedum op carport: Heb je een carport in je tuin staan? Ook deze biedt genoeg mogelijkheden voor het realiseren van een groendak.

   

  Meer weten over de toepassingsmogelijkheden op en rond jouw woning? Of wil je laten checken of jouw constructie geschikt is voor een sedumdak? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten voor advies maat.

   

  Opbouw van een sedumdak

  Ga je aan de slag met de aanleg van je sedumdak. Dan is het van belang dat de constructie helemaal in orde is. De sedumplantjes wegen uiteraard wat en je dak moet daarom in staat zijn dit gewicht te dragen. Voer vooraf dan ook altijd een grondige inspectie uit, eventueel door een professional. Je kunt uitgaan van een gewicht van circa 80 kilogram per vierkante meter. Vervolgens zorg je voor de volgende opbouw:

  1. Beschermfolie
  2. Drainagedoek
  3. Grind aanbrengen rond afvoer, muren, dakranden en doorvoeren.
  4. Substraatlaag
  5. Sedummatten of sedumcassettes.

  Meer weten over hoe je een sedumdak moet aanleggen? Je leest het bij onze ‘handige informatie’.

   

  Stel je vraag

  We hopen dat we je middels dit blog voldoende informatie hebben gegeven over de constructie van een sedumdak. Heb je nog vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0344 - 23 44 69 of te mailen via [email protected].

  Ga je direct zelf aan de slag met het realiseren van je eigen groendak. Bestel je sedum cassettes en sedum matten dan gemakkelijk en snel online bij Simply Sedum.

  News & updates

  Recente artikelen